Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan sel felaketinin yaşandığı Kastamonu ve Sinop'taki son duruma ilişkin bilgi verdi. Kastamonu'da 34 can kaybı olduğunu açıklayan Koca, 228 kişinin selden etkilendiğini, 12 kişinin hastanelerde tedavisine sürdüğünü bildirdi. Koca, sağlık ekiplerinin 32 ambulans, 24 UMKE timi, 1 set çadır, 1 hastane donanımı ve 1 unimog ile toplam 215 kişiyle faaliyet gösterdiğini belirtti.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Sinop'ta sel felaketinin ardından arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Hem havadan hem karadan yapılan çalışmalara, yöre halkı da aktif olarak destek veriyor. Kastamonu Valiliği’nden yapılan açıklamada, “250-300 ceset çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği” haberlerinin doğru olmadığını belirtti.

AFAD: YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada ise, Bartın'ın Ulus ilçesinde sel sonrası 323 afetzedenin, Kastamonu'da da 925 kişinin tahliye edildiği, Sinop'un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden 472 afetzedenin 2 helikopter aracılığıyla tahliye edildiği, 418 afetzedenin yakınlarının yanına tahliye edildiği aktarıldı. Açıklamada, Bartın’da 3 köye, Kastamonu genelinde 117 köye ve Sinop'ta 86 köye elektrik verilemediği de kaydedildi.