Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı, kendisi için, "Terör örgütü üyesi olduğu için, PKK üyesi olduğu için hapiste yatan" ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya , "Seninle yargı önünde hesaplaşacağız" yanıtını verdi.

Görevden alınarak yerine kayyum atanan, ardından da tutuklanan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Mızraklı, kendisini hedef alan İçişleri Bakanı Soylu'ya tepki gösterdi. 

Mızraklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Beni anmışsın. İleride daha çok anacaksın. Hakkımdaki bütün soruşturmalar takipsizlikle sonuçlandı. Siyasi rehine olduğum dosyayı da Yargıtay bozdu. İçişleri Bakanı; adımı sakın unutma! Seninle yargı önünde hesaplaşacağız…" dedi.

Soylu, dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik (İBB) "terör" soruşturmasına ilişkin yaptığı açıklamada Mızraklı'yı hedef almıştı.

Soylu dün İmamoğlu'na yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

"Avrupa parlamentolarında, bizatihi bu kişiler, bugün basın toplantısı yapan kişi ve onun genel başkanı dahil olmak üzere kayyum atadığımız için, bir belediyenin terörle irtibat ve iltisakını tespit ettiğimiz için, anayasa ve kanunların bize verdiği yetkiyi kullandığımız için eleştirildik. Bunlar arzu ediyor ki, terör örgütü üyesi olduğu için, PKK üyesi olduğu için hapiste yatan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı ve onun gibilere dokunulmasın, istediklerini yapsınlar, PKK'ya, KCK'ya hepsine istedikleri şekilde hizmet edebilsinler. Eğer bugün ülkemizde PKK/KCK terör örgütü hareket etme kabiliyeti bulamıyorsa Türkiye Cumhuriyeti devletinin ortaya koyduğu bu irade sayesinde, anayasa ve kanunların kendisine verdiği yetkiyi tam anlamıyla kullandığı için bunu sağlıyor."