ÇHD ve HHB üyesi avukatların yargılandığı davada Selçuk Kozağaçlı, "Temsil ettiğiniz her şeyi reddediyorum" dediği için salondan atıldı. Mahkeme reddi hakim talebi hakkında karar vermek için duruşmaya ara verdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi 6’sı tutuklu 20 avukatın “örgütü yöneticiliği” ve “örgüt üyeliği” iddialarıyla yargılandığı davanın duruşması Silivri Cezaevi Kampüsü karşısında bulunan İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Bugünkü duruşmada avukatlar reddi hakim talebinde bulundu. Talepler sırasında mahkeme başkanı sık sık beyanları bölerek, “Mahkemeyi itham ediyorsunuz. Reddi hakim talepleri hakkında konuşun. Aksi takdirde mikrofonlarınızı kapatacağım” dedi.

KOZAĞAÇLI: SİZİ REDDEDİYORUM

Tutuklu Avukat Selçuk Kozağaçlı reddi hakim talebinin ithamlara dayalı olacağını belirterek, “Yargılamada dinlenen tanık beyanlarının, dijital materyal raporunun aslında bir rapor olmadığı, dinlenen tanıkların yalan söylediğinin çok açık olduğu avukatlar tarafından defalarca dile getirildi. Hatta bunlar belgelendi. Siz dün bir ara karar verdiniz ve ‘hazırlık soruşturmasında bu iş bitirildi’ diyerek kendi varlık nedeninizi ortadan kaldırdınız. Bu cesaretsizliğe ve pervasızlığa sahip heyetin yargılama yapması mümkün değil. Bu nedenle sizi reddediyorum” diye ifade etti.

MAHKEME BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Mahkeme başkanına dönerek “Cumhuriyet Savcısı huzurunda hakkınızda suç duyurusunda bulunuyorum” diyen Kozağaçlı, “Adalet Bakanlığı Teftiş Kuruluna ve HSK’ye de suç duyurusunda bulunuyorum. Dilekçe de yazacağım. Devletin erklerinden birine mensup olduğunuzu görüyorum. Ama bunun yargı erki olmadığını görüyorum. Sadece sizi değil, temsil ettiğiniz her şeyi reddediyorum” dedi.

KOZAĞAÇLI SALONDAN DIŞARI ÇIKARTILDI

Bunun üzerine mahkeme başkanı Kozağaçlı’nın mikrofonunu kapattı ve dışarı çıkarılmasını istedi. Bu durumu, avukatlar ve seyirciler alkışla protesto etti. Kozağaçlı salondan çıkarılırken “ÇHD susmadı susmayacak” sloganı attı. Mahkeme reddi hakim talebi hakkında karar vermek için duruşmaya ara verdi.