Giresun’da sel felaketinden etkilenen Doğankent’in Belediye Başkanı Rüşan Özden, iki ay önce sel sularının yaratabileceği hasarı önlemek için bakanlığa proje sunduğunu açıkladı.

Giresun'da Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, sel tehlikesi için bakanlığa proje sunduğunu duyurdu. Giresun'da 8 kişinin hayatını kaybettiği 8 kişinin de kaybolduğu sel felaketinin yaşandığı Doğankent ile ilgili önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Doğankent Belediye Başkanı Rüşan Özden, sel tehlikesi için bakanlığa proje sunduğunu duyurdu. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun’da yaşanan sel felaketinin ardından “Doğankent Belediye Başkanı bana iki ay önce geldi. Bugün yaşadığımız felaketi önleyebilecek bir projeyi sundu. Şimdi bütçesini ikiye katlayarak o projenin ihalesini yapacağız” demişti. AKP'li Başkan Rüşan Özden, "Temmuz ayında, 2 ay önce gittiğimizde bu işin son aşamasıydı. Biz daha önce bunları çalışmıştık. Zaman zaman ufak yağmurlarda oralardan ne kadar yağmur geldiğini görüyorduk. Ufak yağmurlarda hasar oluşmuyordu ama daha büyük yağmurlarda bu hasarların oluşabileceğini görüyorduk" dedi.

"KENDİMİZİ TEST EDİYORDUK"

Akşam Postası'na konuşan Özden, "2014 yılından itibaren partinin ilçe başkanlığını yaptığım için buradaki sorunları biliyordum. Bunu bildiğim için proje hazırlayıp bakanıma gitmiştim. Bu işin vahametini kendilerine izah ve arz etmiştim. İlçe merkezinin yan tarafında yan dereler var. Bu yan derelerde yağmur ve heyelan riski olduğunda buraların taşıp şehir merkezini basacak olduğu belliydi. Atalarımızın şöyle bir sözü var ''bir şey lazım mı, elzem mi’’?. Lazım olanı bekletebilirsin ama elzem olanı biz yapmak zorundayız. Bu bizim için elzem üstü elzemdi. Sayın bakanımıza izah etmiştim. 2020 yılı için 5 milyonluk bütçe koymuştu, ihale hazırlıkları yapılmıştı, önümüzdeki günlerde ihale edilecekti. Sayın bakanım kendi geldi benim anlattıklarımı kendi gözüyle de görüp şahit olunca keşif bedelini 2020 yılı için 5 milyon daha arttırdı. 10 milyon TL yaparak DSİ genel müdürümüze de direkt talimat verdi. Temmuz ayında, 2 ay önce gittiğimizde bu işin son aşamasıydı. Biz daha önce bunları çalışmıştık. Zaman zaman ufak yağmurlarda oralardan ne kadar yağmur geldiğini görüyorduk. Ufak yağmurlarda hasar oluşmuyordu ama daha büyük yağmurlarda bu hasarların oluşabileceğini görüyorduk.  Bakanımıza dün şunu arz ettim. Bu projeyi 1 yıl önce yapabilmiş olsaydık ya da sel felaketinden önce yapmış olsaydık bugün yaşadığımız sorunun çok yağmur yağdı belki yine sorun yaşardık ama oluşabilecek sorunu minimalize edecektik" şeklinde konuştu.