CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Ankara’da bir tarlada, sekiz yıldır atama bekleyen ziraat mühendisi Murat Polat ile konuştu. Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

“Bu tarla boş. Türkiye’de böyle ekilmeyen 31 milyon dönüm arazi var. Yani iki Trakya büyüklüğündeki arazi ekilmiyor, tarlalar, köyler boş. Köylüler İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e yani büyük şehirlere göç etmiş. Üretim düşmüş. Türkiye ithalatçı. Tarlalar boş olduğu gibi Murat kardeşim de boş… Murat, bir ziraat mühendisi” dedi.

Ziraat mühendisi Murat Polat ise şunları söyledi:

"2014 yılında mezun oldum. Yaklaşık 8-9 yıldır boştayım. Mezun olduktan sonra yaklaşık 3 sene özel sektörde çalıştım. Bazı özel sebeplerden dolayı ayrıldım. Şu an atama mücadelesi içerisindeyim. Benim gibi evli, çocuklu; atama mücadelesi veren arkadaşlarım adına buradayım. Tüm branşlar adına buradayım. Sayın Bakanımızdan da atama bekliyoruz. 15 bin ziraat mühendisi ataması bekliyoruz. İnşallah atamayı da gerçekleştirirse biz de bu verimsiz tarlaları verimli hale getireceğiz” dedi.

Polat ayrıca, Gaytancıoğlu’nun sorusu üzerine; “Markette kasiyerlik de yaptım, garsonluk da yaptım. Kendi mesleğimin dışında her şeyi yaptık. Ama bir türlü kendi mesleğimizi yapmak, fırsat olmadı. Bu sene o sene olsun inşallah” dedi.

Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz de diyoruz ki, ‘Tarlalar boş kalmasın. Bahçeler boş kalmasın. Ekim, üretim yapılsın. Ziraat mühendisleri tarlaya gitsin, veteriner hekimler de ahırlara gitsin. Yılda 500 bin buzağı ölümü var. Ağıllar boş kalmasın, kümesler boş kalmasın Türkiye üretsin, meslektaşlarımızla, ziraat mühendislerimiz de veterinerlerimiz de çalışsınlar."