Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Üyesi Dr. Kazım Doğan Eroğulları, Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nde kurulan Hastalık Yönetim Platformu'na ilişkin olarak, "Şehir hastanelerine sevk yapmayan aile hekimlerinin maaşlarında yüzde 10’luk kesinti yapılıyor. Hasta garantili şehir hastanelerine müşteri toplamamızı istiyorlar." değerlendirmesini yaptı. 

"HASTA GARANTİLİ ŞEHİR HASTANELERİNE MÜŞTERİ TOPLAMAMIZI İSTİYORLAR"

Karar gazetesinden Hava Asal'ın haberine göre, Eroğulları,  "Hastalık Yönetim Platformu ile kronik hasta takibi isteniyor. Kişide hastalık belirtisi veya şikâyeti yoksa da bu taramalar mecburi kılınıyor. Şehir hastanelerine sevk yapmayan aile hekimlerinin maaşlarında yüzde 10’luk kesinti yapılıyor. Hasta garantili şehir hastanelerine müşteri toplamamızı istiyorlar." dedi. 

"ÜLKEMİZİN GELİRİ BU UYGULAMALAR İLE ÇÖPE ATILIYOR"

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten ise,  "Şehir hastanelerinin yapıldığı illerdeki diğer hastaneler ya kapatıldı ya da kapasiteleri düşürüldü. Sistem kronik hastalığı olanları buralara göndermeye zorluyor. Şehir hastanelerinde hem hasta garantisi hem de sağlık hizmetleri için yüzde 70 garanti veriliyor. Ülkemizin geliri bu uygulamalar ile çöpe atılıyor." ifadesini kullandı.