Seferihisar Belediyesi, deprem bölgesinden gelen ve çeşitli otel, pansiyon ve evlerde yeni bir yaşama ilk adımlarını atan depremzedelere psikolojik destek vermek için harekete geçti.

DEPREMZEDE VATANDAŞLARA SEFERİHİSAR’DA “PSİKO-SOSYAL MARKET”

Seferihisar Belediyesi Aile Danışmanlığı’nın çatısı altında, afet travması deneyimi olan psikiyatrist ve psikologlardan oluşan bir ekip, deprem şokunu yaşayan vatandaşlara ve çocuklara destek oluyor. Seferihisar Belediyesi Aile Danışmanlığı’ndan sosyolog ve uzman aile danışmanı Şükran Tozduman, ilk iki hafta marinada psiko-sosyal market kurularak burada depremzedelere hem bölgenin tanıtıldığını hem de psikolojik ilk yardım desteğinin sağlandığını belirtti. Depremzedelerin yaralarını sarmak için canla başla gönüllülerle birlikte çalıştıklarını kaydeden Tozduman, bundan sonraki süreçte ise artık ihtiyacı olan deprem mağdurlarına bire bir psikolojik destek verileceğini söyledi.

Belediye bünyesindeki psikologlar tarafından özel eğitilen personelin depremzede vatandaşlar için çalışmalarını sürdüreceğini açıklayan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “İlçemize gelen misafirlerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına belediyemiz, gönüllü vatandaşlarımız ile birlikte gece gündüz çalışmaktadır. Seferihisar'a gelen depremzedeler için uzman kadrolarımız, kaldıkları yerlerde ziyaretlerini sürdürmeye devam edecek. Deprem mağduru vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek adına elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İlk günden bu yana depremzedelerimizin yanında olduk ve her zaman olacağız” diye konuştu.