Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Sedat Peker'in YouTube kanalı ile Twitter ve Instagram hesaplarına erişim engeli getirildiğini duyurdu. Akdeniz, kararın henüz uygulamaya konmadığını da kaydetti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in YouTube kanalı ile Twitter ve Instagram hesaplarına "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle erişim engeli getirildiği aktarıldı. Erişim engeli kararını duyuran siber haklar aktivisti ve bilişim hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, kararın henüz uygulanmaya konulmadığını belirtti.

"KARAR HENÜZ UYGULANMADI"

Akdeniz'in konuya ilişkin açıklamaları şöyle: "Sedat Peker'in YouTube kanalı ve bazı videoları ile Twitter ve Instagram hesapları, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi. İlgili platformların Türkiye'de temsilcilikleri olmasına rağmen hakimlik kararı henüz uygulanmadı. Sorulmadan açıklayayım, engelleme kararı var fakat bu platformlar "https" protokolünü kullandığı için Türkiye'deki erişim sağlayıcıları bu adresleri engelleyemiyor. Karar ancak sosyal ağ sağlayıcıları tarafından uygulanabilir. Türkiye'de Twitter, YouTube ve Instagram'ın artık yasal temsilcileri var. Bu yasal temsilcilikleri Türkiye talep etti ve geçen sene 5651 sayılı Kanun değişti. Sözde bu platformlar 'dize geldi'. Türkiye ise uygulamada bu platformlara söz geçiremiyor."