İYİ Parti İBB Meclis Grup Sekreteri Ali Kıdık, İstanbul Havalimanı’nın yemek işinin, Sedat Peker’in gündeme getirdiği eski DGM savcısı Engin Baltacı’ya verildiğini açıkladı. 

Gelişmeyle ilgili Airport Haber'de yer alan haber özetle şöyle:

Habere göre İstanbul Havalimanı’nda günde yaklaşık 10 bin personel ve görevliye yemek veriliyor. Havalimanının inşaat süreciyle yemek vermeye başlayan firma ile yollar ayrılarak yeni bir firmanın önü açıldı. Park Sosyal adlı bu firmanın sahibi Engin Baltacı, ünlü bir Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) savcısı.

Airport Haber, İGA’nın iki ortağından biri olan Mehmet Cengiz ile yakın ilişkisi olan Engin Baltacı, Sedat Peker-Mehmet Cengiz polemiğinden Türkiye’nin gündemine geldiğini belirterek, Baltacı'nın rüşvet karşılığı Sedat Peker’i tahliye ettirdiği iddialarına da yer verdi.

AirportHaber’in değişik kaynaklardan edindiği bilgiye göre Mehmet Cengiz ile eski DGM Savcısı Engin Baltacı arasında derin bir ilişki ağı var. Hatta Engin Baltacı’nın İstanbul Havalimanı etrafında herhangi bir yemek üretim yeri bulunmazken, bir önceki yemek firmasının tesislerinin yarısının satın alınarak Engin Baltacı’ya bila-bedel verildiği de gelen bilgiler arasında.

Polis, jandarma, gümrük personeli ve DHMİ personeli dahil toplamda 10 bin kişiye yemek verilen İstanbul Havalimanı’nda her bir kişinin yediği yemeğin bedeli ortalama 50 TL civarında olduğu ve 10 bin kişi için İGA'ya günlük 500 bin TL kesildiğine yer verilen haberde, bu rakamın aylık 15 bin TL'yi aştığına da dikkat çekiliyor.