Gazeteci Murat Ağırel’e konuşan Emre Olur, kurulan kumpası ve yapılanları tek tek anlattı, asıl sorumlular ile birlikte yargılanmak istediğini söyledi. Geçtiğimiz aylarda Türker Akıncı ve “emir aldığı kişiler” hakkında suç duyurusunda bulunan Emre Olur, 2018 yılında Beyaz TV’de İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü Kerim Çoraklık’ı FETÖ’cü olmakla suçlayıp, hedef göstermiş; ardından Çoraklık 14 ay hapis yatmıştı. Sedat Peker’in 5. videosunda söz konusu kumpas hakkında bilgi verilmişti.

ÖZBEK: ASLINDA HEDEF İYİ PARTİ

Gazeteci Gökhan Özbek, Murat Ağırel’in programındaki itirafların ardından bir tweet zinciri ile yaşadıklarını özetledi, konuyla ilgili itirafları paylaştı. “Emniyet ben ve Kerim Çoraklık hakkında özel bir dosya hazırlamış.Tutuklanmamız gerekiyor ama önce haber olması lazım.” diyen Gökhan Özbek, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Emre Olur gazeteci Murat Ağırel'in bugün yayınında açıkça ifade ediyor. Emre Olur emniyetin araçlarıyla havalanına sonra da Beyaz TV'ye gidiyor. Kumpasın başrol oyuncusu ise Peker'in bahsettiği o şahıs! Daha vahimi ise bu kumpası Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’e anlatıyor. Olurunu alınca düğmeye basıyor. Ben onlar için aparatım, aslında hedef İYİ Parti ve Meral Akşener. Ama tek Kerim olmaz başka bir isim daha gerek o da Gökhan olsun diyor Emniyet'imiz...”

“EMNİYET KUMPAS KURDU” İDDİASI

Emre Olur’un Ağırel’e anlattığı kumpasta Emniyet, Gökçek ailesi ve Beyaz TV özel bir yer tutuyor. Emre Olur, Ağırel’in “Bu kumpası kurma nedeniniz neydi? Hedeflenen ana gaye neydi?” sorusuna ise şöyle yanıt veriyor: “4 Mayıs günü Ankara’dayım. Siber Suçlar Mücadele’ye gittiğimde baştan ikinci odada ismini açıklamadığım polis memurları ve ismini açıklamadığım bir sivil memur topluluğu vardı. Yarın programda ne konuşacaksın, dediler. Teknik bilgiler verdim. ‘Seçim yaklaşıyor, İYİ Parti’nin yüksek bir direnci var. Bizim bu süreçte İYİ Parti’ye bir şekilde zarar vermemiz lazım.’ dediler. Klasörü getirdiler, bir tarafında Kerim Çoraklık var, diğer tarafında Gökhan Özbek var. Gökhan Özbek hakkında hiçbir şey bilmiyorum inandırın, dedim. ‘Biz şahıs olarak değil, devlet olarak konuşuyoruz, bunun ciddiyetinde ol’ dediler. Gökhan Özbek’e dönük de geçmişe dönük tweet’ler vardı. Madem öyle gereğini yapacağız, dedim.”

Emre Olur, daha sonra resmi polis aracıyla Esenboğa Havalimanı’na bırakıldığını ve İstanbul’da Beyaz TV’nin Gayrettepe stüdyolarında Kerim Çoraklık ve Gökhan Özbek ile alakalı yayına katıldığını aktardı. Emre Olur, bu kumpasın başrolünün kendisi olmadığını, ama “bir oyuncusu olduğunu” dile getirdi.

ÖZBEK: SAHTE BELGE ÜRETİLDİ

Gazeteci Gökhan Özbek, programın ardından bu iddiaları paylaştığı tweet serisinde, kumpas ile ilgili şu bilgileri aktardı: “Kumpas bununla kalmıyor! Benim adıma sahte yazışma üretiliyor emniyette! Bizzat Emre Olur itiraf ediyor! Düşünün sizin hakkınızda sahte belge düzenleyerek sizi, saygınlığınızı bitiriyorlar!” Gazeteci Gökhan Özbek, 23 Derece sitesine de ciddi zarar veren bu kumpas ile ilgili olarak şunları yazdı: “Yayın ortasında Whatsapp'dan bir kaç kişi acil diye mesaj attı. Hemen Beyaz TV’de Türker Akıncı’nın programını aç dediler; seni konuşuyorlar, senle ilgili belge yayınlıyorlar. Ne yalan söyleyim korktum. Nereden bilebilirim ki alçak ve şerefsiz bir kumpasa uğradığımı! İlk defa benle ilgili gördüğüm ve bugün öğrendiğim sahte belgelerle beni Fetullahçı ilan etmekle kalmıyorlar neredeyse Fuat Avni ilan ediyorlar. Şok üstüne şok yaşıyorum. Zira üretilmiş sahte belgeler var ve bunun gerçek olmadığını bilmeme rağmen nasıl ispatlayacamı bilmiyorum. Üstelik bir yandan da seçimler yaklaşıyor. Siyaset OHAL altında...”

"FETHULLAHÇI DİYE DEDİKODUMU YAPTILAR"

Gökhan Özbek, “Birisi hakkında FETÖ'cü dendi mi başta bizim medya mahallesi selamı kesiyor” diyerek, tek gelir kaynağı olan Patreon’dan üyelik iptalleri geldiğini söyledi. Tek bir meslektaşının kendisini aramadığını, yandaş medyanın haber üstüne haber yaptığını aktaran Gökhan Özbek, “Ekşi sözlük yazarları, sözüm ona muhalif medyamız, o zaman üyesi bulunduğum CHP dahil çoğu beni Fetullahcı diye dedikodumu yaptı! Ekmeğim de gitmişti! Tırnaklarımla büyüttüğüm #23DERECE de...” Daha önce hakkında suç duyurusunda bulunduğu Türker Akıncı’yı yönelik “Sen de hesap vereceksin” diyen Gökhan Özbek, şu bilgileri veriyor: “Yapılan haberler sonrası bir takım solcu zevatlar(!), muhalif takınanlar bakın ben size demiştim bu FETÖ'cü diye geziniyor ortada! Hatta birisi şu an üyesi bulunduğum parti TİP'de vekil! O gün kumpasla tüm gelirlerimiz gitti neredeyse! 352 kişilik Patreon desteği bir anda 13 kişiye düştü! Açlıkla, yoklukla da sınandık.”