Art arda yayınladığı videolarla ülke gündemini sarsan Sedat Peker, “güvenlik sorunu” nedeniyle bir süre video yayınlayamayacak. BAE'nin bu yönlü uyarısı olduğu öğrenilirken, Emre Olur, Peker'in Sedat Peker'in haftaya başka bir ülkeye geçeceğini duyurdu.

Sedat Peker’in önce 14 Haziran’daki Cumhurbaşkanı Erdoğan-ABD Başkanı Biden görüşmesinden sonraya ertelediği, ardından da “güvenlik sorunları” nedeniyle yayınlanamayan videolar bir süre daha gelmeyecek. Bu yöndeki sorular ve tartışmalar üzerine Twitter hesabından paylaşımda bulunan Sedat Peker, “Uluslararası güvenlik protokolü diye bir şey mi ne varmış, yüksek güvenlik riski taşıdığım için video paylaşımı yapamıyorum” dedi, Twitter kullanmasında ise herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi.

YETKİLİLER UYARIDA BULUNMUŞ

“Bende söz namus” diyen Sedat Peker, “Ben bugüne kadar düşmanlarıma bile verdiğim sözü tuttum. Eğer ölmez sağ kalırsak sizle beraber merak eden herkes gerçekleri öğrenecek” diye yazdı. Sedat Peker, daha sonra bu tweetine dair açıklama yaptı ve “bulunduğu ülkenin yetkililerinin bu yönde uyarı yaptığını” söyledi. Peker bunun gerekçesi olarak da, “hayatına yönelik ciddi derecede suikast riski olmasının gösterildiğini” ifade etti.

ORTADAN KAYBOLMUŞTU

Geçtiğimiz hafta 2 gün süreyle sosyal medya hesaplarını kullanmayan ve söz verdiği videoları yayınlamayan Sedat Peker’in “yakalandığı” iddia edilmiş. Daha sonra “BAE İstihbaratı tarafından kaldığı yerden alınarak görüşmeye götürüldüğü” ortaya çıkmıştı. 12 saat sonra Twitter’dan durumunu paylaşan Sedat Peker, “herhangi bir sorun olmadığı” bilgisini paylaşmıştı. BAE’nin Sedat Peker’e “yeni video paylaşmaması şartını koşmuş olabileceği” ifade ediliyor.

"ÜST DÜZEY KİŞİLERİN İSMİ GEÇİYOR"

Öte yandan, Twitter'ı daha aktif biçimde kullanan Sedat Peker, Halk TV'de dün akşam İsmail Saymaz'ın Veyis Ateş'i konuk ettiği program sırasında pek çok paylaşımda bulundu. "'İçişleri Bakanı kendisine koruma polisi ve tahsisli araç vermiş mi?" gibi sorularla programa "uzaktan" dahil olan Peker, İsmail Saymaz'ı etiketleyerek, çok sayıda paylaşım yaptı. Sedat Peker, ayrıca Sezgin Baran Korkmaz'ın videosu ile ilgili de yeni bir iddiada bulundu. Peker, gazeteci Özlem Gürses'i etiketleyerek, "videonun tamamını dinletmemesinin sebebinin devlet güvenliğini ilgilendiren bir bölümün yer alması olduğunu" öne sürdü. Sedat Peker, "Sayın Özlem Gürses, Sezgin Baran Korkmaz’ın diğer 9 dakikalık bölümü kimseye dinletmemesinin sebebi kendisinin devlet güvenliğiyle ilgili bir bölüm olduğu söylemesidir. Yani devleti yöneten bazı üst konumdaki kişilerin isminin geçtiği içindir" diye yazdı.

"BAŞKA ÜLKEYE GEÇECEK"

Öte yandan, Sedat Peker'e en yakın isimlerden biri olduğu söylenen Emre Olur, Birleşik Arap Emirlikleri yetkililerinin Sedat Peker'e "suikast riski" nedeniyle uyarıda bulunduğunu duyurdu ve "Sedat Peker, bu bilgilerden dolayı video çekimine ara vermiş, önümüzde ki hafta başka bir ülkeye geçerek paylaşımlara devam edecekmiş." diye yazdı.