Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Peker, örgütüne yönelik operasyonların ardından video çekip paylaşmaya başlamıştı. Tweet atarak iktidar hakkında yeni iddialar ortaya atmayı sürdüren örgüt lideri, bir süredir yeni video atmıyordu.

GAZETECİ ERK ACARER ARACILIĞIYLA PAYLAŞIMDA BULUNMUŞTU

Peker son olarak, paylaşımlarının bir süreliğine ertelendiğini ve gazeteci Erk Acarer aracılığıyla paylaşımda bulunacağını bildirmiş, Acarer de suç örgütü liderinin sağladığını belirttiği bilgileri sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

DUBAİ YÖNETİMİ YENİDEN UYARDI

Halk TV’den İsmail Saymaz’ın haberine göre Dubai yönetimi Peker’in başka bir kişinin hesabından da tweet atmasını kısıtlarken, suç örgütü lideri ‘ülkedeki güvenlik protokolleri nedeniyle siyasi paylaşımlar yapmaması’ konusunda uyarıldı. Bu kuralı ihlal etmesi halinde ülkedeki yaşamına teknolojik cihazlardan yalıtılmış halde devam edeceği bilgisinin de Peker’e iletildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Acarer'in Peker'in tweetlerini paylaşması tartışmalara neden olmuştu.  Acarer, bilgileri teyit ettiğine dair kendisine destek veren Peker'e teşekkür etmiş,  "Eleştirilerin de başımın üstünde yeri var" demişti.

Peker ise Acarer'i eleştiren Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici'yi hedef alarak, "Erk Acarer’in bu namuslu tavrını Z kuşağı gelecekte saygıyla anarken Faruk Bildirici gibi kişileri ise nasıl anacaklarını hep beraber göreceğiz" görüşünü savunmuştu. Peker, yaklaşık iki saat sonra attığı ek tweet'te ise "Eleştirirken nezaket sınırını biraz aşmış olabilirim" ifadeleriyle Bildirici'yi etiketleyerek 'özür' dilemişti.