İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2 Eylül'de partisinin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki il ve ilçe başkanlarıyla Urfa'da bir araya geldi. Akşener, kentteki temasları kapsamında Bucak Aşireti lideri, eski DYP Milletvekili Sedat Edip Bucak’ı Siverek’teki evinde ziyaret etti.

DHA'nın haberine göre; 19, 20 ve 21'inci dönemde DYP Şanlıurfa milletvekili olarak TBMM'de bulunan Bucak, evinde ziyarete gelen Meral Akşener ile hiç siyaset konuşmadıklarını, sadece geçmişi yad ederek, kahve içtiklerini söyledi.

Siyasetten çekildiğini ve Akşener'in ziyaretinin dostane olduğunu vurgulayan Bucak, "Ben 3 dönem DYP’den milletvekili olarak siyaset yaptım. Ardından hiçbir partiden aday olmayarak, siyasetten elimi, kolumu çektim. Aktif siyaseti bıraktım. Ben kendime burada yeni bir dünya kurdum. Siverek’te kendi köyümde doğa ve bahçeyle ilgileniyorum. Bütün gün burada zamanımı geçiriyorum. Modern ve organik tarımla uğraşıyorum. Bildiğiniz gibi eski siyaset ve dava arkadaşımız Meral Akşener, bizi ziyaret etti. Bu ziyaret beni çok mutlu etti. Geçmişteki arkadaşlığımızı ve siyaseti yad ettik. Ona hep ‘Abla’ diyorum. Yaşadığım köyümdeki bahçemizi ona gezdirdim, çok sevdi burayı. Daha sonra buraya özel olarak geleceğini söyledi. Hiç güncel siyaset konularına girmedik ve konuşmadık" diye konuştu.

Bucak, kendisi dışında kardeşlerinin siyasete girmek istemesi halinde destek vereceğini de sözlerine ekledi.

“SUSURLUK-BUCAK-DYP-AKŞENER”

3 Kasım 1996'da Balıkesir'in Susurluk ilçesinde dört kişiyi taşıyan Mercedes, bir kamyona çarptı. Otomobildeki üç kişi öldü, bir kişi sağ kurtuldu. Ölenler eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Kocadağ, Gonca Us ve Mehmet Özbay'dı. Dönemin DYP Urfa Milletvekili Sedat Bucak ise kazadan kurtulan tek kişiydi.

Mehmet Özbay kimliğini taşıyan kişinin birçok suçtan Interpol tarafından aranan Abdullah Çatlı olduğu anlaşılınca, olayı basit bir trafik kazası olmaktan çıkaran süreç başladı.

Otomobilin içindeki kişilerin kimliği, 'mafya-siyaset-devlet' üçgeninde, bir dizi karanlık ilişkinin su yüzüne çıkmasına yol açtı.

Susurluk kazası sonrası 8 Kasım 1996'da 'Susurluk' ilişkilerinin merkezinde yer alan ve İçişleri Bakanlığı'ndan istifa eden Mehmet Ağar'ın yerine bu görevi üstlenen Meral Akşener Türkiye tarihindeki ilk kadın İçişleri Bakanı oldu. Akşener, 28 Şubat süreciyle 54. Türkiye Hükûmeti'nin dağılmasına kadar İçişleri Bakanlığını sürdürdü.

İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, eski milletvekili Sedat Edip Bucak hakkında 'Susurluk Davası' kapsamında verilen beraat kararının bozulmasının ardından yeniden başlanan yargılamayı 2006'da bitirdi. Mahkeme heyeti, Sedat Edip Bucak'ı, 'suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte yardım etmek' suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Heyet, Bucak'ın bu cezasını erteleyerek, 2 yıl süre ile denetime tabi tutulmasına karar verdi.