Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Kadın düşmanı ittifaklara karşı, kadın dayanışmasının ve mücadelesinin kazanacağı bir seçim olma yolunda hep birlikte ilerliyoruz. Az kaldı tek adam rejimini birlikte göndereceğiz. Kadın mücadelemizin hiçbir şekilde geri götürülmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Yeşil Sol Parti, “Kadın Seçim Bildirgesi” bugün Ankara’da açıklandı. Toplantının açış konuşmalarını HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar yaptı. Buldan’ın ardından kürsüye gelen Kılıçgün Uçar, şunları söyledi:

“KADIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN BÜYÜK YÜRÜYÜŞE ÇIKARKEN EN ÖNDEYDİK EN ÖNDE OLMAYA DEVAM EDİYORUZ”

“Bizler kadın özgürlüğü için büyük yürüyüşe çıkarken en öndeydik en önde olmaya devam ediyoruz. Bizler ırkçılığa, ayrımcılığa, kadına yönelik şiddete, nefret suçlarına, sömürüye, açlığa, ranta, talana, kırıma, yıkıma karşı süren bu yürüyüşte her zaman en öndeydik. Hak, özgürlük ve toplumsal adalet mücadelesinin kazanması için yolduk, yol olmaya devam edeceğiz. Bizler demokratik cumhuriyet ve demokratik bir toplum hayali için bundan vazgeçmeyen ısrarla mücadelesini yürüten kadınlarız. Demokrasi ve özgürlük kriziyle bizi kuşatma altına almaya çalışanlara karşı her yerdeydik, her yerdeyiz. Kadın özgürlük mücadelemizi yükselterek üçüncü yolda yürüyor yeni yaşamı hep birlikte inşa ediyoruz. Birlikte değiştirmek için buluşuyor, dayanışmayla çok daha büyüyoruz.

“İKTİDARIN YÖNETEBİLMEK İÇİN BASKI VE ŞİDDET ARACINDAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY ELİNDE YOK”

Cumhuriyetin ikinci yüzyılının eşiğindeyiz. Dünya ve ülke en az yüz yıl önceki kadar ağır bir tabloyla karşı karşıya. Göç, erkek egemen kapitalist sistemin; hoyrat sömürü çarkı, kadın düşmanı politikalar, ekolojik yıkım, dünyanın her köşesinde sürmekte olan savaşlar, baskı ve zulüm politikaları her geçen gün daha da artıyor. İktidarın yönetebilmek için baskı ve şiddet aracından başka hiçbir şey elinde yok. Belli ki ilerleyen süreçlerde de olmayacak. Bu eşikte biz kadınlar demokratik ve özgür bir geleceği kurmak için varız. Yeşil Sol Parti erkek egemen iktidarlara karşı demokratik, ekolojik, özgürlükçü, eşitlikçi bir yaşamın iradesidir. Demokratik cumhuriyetin adresidir. Tüm kadınları bu adreste buluşmaya, değiştirmeye ve kadın iradesiyle yeni bir yaşamı kurmaya davet ediyoruz.

“NE KADIN DÜŞMANI CUMHUR İTTİFAKI’NA NE DE RESTORASYONCU ERİL MUHALEFETE MUHTAÇ DEĞİLİZ”

Biz kadınlar ne kadın düşmanı Cumhur İttifakı’na ne de restorasyoncu eril muhalefete muhtaç değiliz. Yola çıktığımız üçüncü yol kadınların emeğiyle başka bir merhale yol açtı ve kadınların emeğiyle kazanıp bu cumhuriyeti demokratikleştireceğiz. İçinde olduğumuz yüzyıl, geçirdiğimiz yüzyılın ve cumhuriyetin bir muhasebesinin yapılmasını gerekli kılıyor. Bu muhasebe kadınlar adına, gençler adına, halklar adına, inançlar adına; bu toplumda ötekileştirilen bütün kesimler adına yapılması gereken bir muhasebe. Dileğimiz, umudumuz, mücadelemiz bütün bu muhasebenin ardından daha demokratik, daha katılımcı, daha çoğulcu bir cumhuriyeti inşa etmek. Biz kadınların uzun yürüyüşü çoktan bunun başlangıcını verdi. Biz de bugün buradaki dayanışmayla demokratik cumhuriyeti nihayete kavuşturmak ve kadınların daha özgür bir şekilde yaşayacağı bir yılı, bir yüzyılı, bir cumhuriyeti birlikte inşa etmek istiyoruz.

“BÜTÜN KADINLARI ÇÖZÜM İRADESİNİ, BARIŞ İRADESİNİ BİZLERLE BİRLİKTE YÜKSELTMEYE DAVET EDİYORUZ”

Yeşil Sol Parti, seçimde Türkiye halklarının, kadınların, gençlerin sesidir, nefesidir, yeni yaşamıdır. Birlikte zorbalığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe, inkar ve savaşa karşı çürümüş siyaseti hep birlikte aşmaya geliyoruz. Sarayın, yalanın, talanın, savaşın, sömürünün karşısında dimdik durup; halkların, hakikatin mücadelesini büyütmeye geliyor. Kürt sorununda demokratik ve barışçıl çözümün önündeki engelleri kaldırmak için birlikte buluştuk. Biliyoruz ki kadınların mücadelesi aynı zamanda bir barış iradesidir aynı zamanda bir çözüm iradesidir. Türkiye’de Kürt sorunu değil, Kürt gerçekliği vardır. 2013’ten beri çözüm iradesinin hiç tükenmediğini ve biz kadınların eliyle daha da yükseleceğini, demokratik bir çözümün gerçekleştirebileceğine inanıyoruz. Bütün kadınları, çözüm iradesini, barış iradesini bizlerle birlikte yükseltmeye davet ediyoruz.

“AZ KALDI TEK ADAM REJİMİNİ BİRLİKTE GÖNDERECEĞİZ”

Erkek egemen zihniyete karşı örgütlenmeyi ve mücadeleyi büyütmeye devam ediyoruz. Eş başkanlık sistemimizden de eşit temsiliyet ilkemizden de vazgeçmedik, vazgeçmiyoruz. ‘İstanbul Sözleşmesi bizimdir’ diyoruz. Kadın düşmanı ittifaklara karşı, kadın dayanışmasının ve mücadelesinin kazanacağı bir seçim olma yolunda hep birlikte ilerliyoruz. Az kaldı tek adam rejimini birlikte göndereceğiz. Kadın mücadelemizi hiçbir şekilde geri götürülmesine izin vermeyeceğiz. Yeşil Sol Parti’ye bütün kadınların mücadelesiyle birlikte yeni yüzyılın, yeni bir demokratik cumhuriyetin, özgürlüğün ve kadınların geleceği için güçlü bir şekilde hazırladık; gücümüze güç katmak için hepinizi bu mücadeleye yeniden davet ediyoruz. Bu mücadelemizi Yeşil Sol Parti olarak HDP kadın meclisiyle bugüne kadar en güçlü kadın mücadelesinin teminatı olan Halkların Demokratik Partisi’ne emek veren bütün kadın arkadaşlarımızla birlikte yürütmek istiyoruz ve bu inançla biliyoruz ki başaracağız başka yolu yok.

“AFET VE ÖLÜMDEN BAŞKA BİR ŞEY SUNMAYAN, RANTÇI VE TALANCI BU İKTİDARDAN HESAP SORMAK İÇİN BİZ VARIZ, BİZ GELİYORUZ”

Erkek devlet şiddetine karşı birbirimizin hayatları için bizler kadın özgürlüğünü ve eşitliğini savunan partiyiz. Emeğin sömürüsüne karşı bizler emeğin özgürlüğünü ve adaletini savunanlarız. Kadınları yok sayanlara karşı biz kadınlar vardık, varız, var olacağız sözünü yükseltenleriz. Kimliklerimizle, renklerimizle her yerdeydik, her yerdeyiz. Sevdiklerimizi, yaşamlarımızı bizden çalan, afet ve ölümden başka bir şey sunmayan, rantçı ve talancı bu iktidardan hesap sormak için biz varız, biz geliyoruz. Kadın dayanışmasıyla birbirimize yaşam olduğumuzu bu acı süreçte tüm kadınlara yaşam hakkı için hesap sormaya geliyoruz. Söz veriyoruz buradayız, bu hesabı birlikte soracağız bu iktidarı birlikte değiştireceğiz. Kadın yoksulluğuna karşı isyanımızı örgütleyerek değiştirmek için kararlı bir şekilde ekonomik adaleti sağlayacağız. Artık yaşamımızı geçim kaygısı içinde değil; özgür, eşit, mutlu bir yaşam içinde var olmak için mücadeleyi yükseltmeye biz hazırız.

“SEÇENEKSİZ DEĞİLİZ ÖZGÜRLÜK KADINLARLA GELİYOR”

Yerimizi, yurdumuzu, toprağımızı, doğamızı talan edenleri biliyoruz. Sermayenin ve iktidarın talana ve gaspa dayalı politikalarına karşı yaşamlarımızı ve geleceğimizi korumak için kadınlarla hep birlikte hesap sormaya hep birlikte değiştirmeye geliyoruz. Üçüncü yolda görkemli yürüyüşlerine ‘kadın, yaşam, özgürlük’ diyerek devam eden kadınların partisiyiz. Sözümüz var hakkımız olanı geri alacağız. Bizler ülkemizdeki ve dünyadaki kadınların mücadelesinden aldığımız güçle, aldığımız kararlılıkla buradayız, kadınlarla birlikte değiştireceğiz dedik. Seçeneksiz değiliz. Özgürlük kadınlarla geliyor. Demokratik bir yaşam için Yeşil Sol Parti’de hepimiz birlikte varız, hepimiz bir aradayız. İnanıyoruz, kararlıyız, geliyoruz, değiştiriyoruz. Şimdi kadınlara özgürlük zamanı buradayız, kadınlarla değiştireceğiz.” (ANKA)