CHP'li Erdoğan Toprak son dönemde artan provokasyonlara ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.

CHP İstanbul Milletvekili Toprak, yaptığı açıklamada, Toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak iktidar yolculuğumuza kararlılıkla devam ediyoruz" açıklamalarını kullandı.

Açıklama şu şekilde:

Dün Adıyaman’da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırılar hesaplı, profesyonel bir provokasyondur.

Genel Başkanımızın ziyaretleri sırasında yanında olan biri olarak gözlemelerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

1- Provokasyonu yapanlar iri yapılı, provokasyon yapacak ajitasyon yeteneğine sahip, güçlü ses tonu olan özellikle seçilmiş kişilerdi.

2-Bu kişiler gezi boyunca Genel Başkanımızı takip etti ve ortamı germeye çalıştılar. Siyasi rant uğruna kutsal gün, kutsal mekanlar istismar edildi. Seçim yaklaştıkça belli mihraklar tarafından bu tarz provokasyon girişimleri yapılacaktır.

Biz her şeyin farkındayız. Bu işleri organize ettirenlere tavsiyem böylesi alçakça yöntemlere tenezzül etmemeleridir. Seçim kampanyası süreci demokratik ahlaka uygun bir biçimde devam etmelidir.

Biz bir vatandaşımızın bile tırnağına zarar gelsin istemeyiz. Toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak iktidar yolculuğumuza kararlılıkla devam ediyoruz