Deprem bölgesi Adıyaman’da, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Doğan, AKP’den milletvekili aday adayı oldu. Aday adaylığını, Facebook hesabında; “Cenab-ı Hak; memleketimiz, şehrimiz ve şahsımız için hayırlı eylesin” ve “İlimizin ve ülkemizin yeniden inşasında hizmetkâr olarak çalışmaya talibim” ifadeleri ile duyuran Doğan’ın başhekimi olduğu hastanede, depremin ardından hasar alan kolon ve duvarların alçı ile kapatıldığı iddia edilmişti.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Doğan, AKP’den milletvekili aday adayı oldu.

ANKA'dan Tamer Arda Erşin'in haberine göre, Prof. Dr. Doğan, 17 Mart’ta Facebook hesabında yaptığı açıklamada; “28. Dönem AK Parti Adıyaman Milletvekilliği için aday adaylığı müracaatımızı yaptık. Cenab-ı Hak; memleketimiz, şehrimiz ve şahsımız için hayırlı eylesin inşallah. Destek ve dua beklerim” dedi. Doğan, paylaşımına adaylığı için hazırlanan görseli de ekledi. Görselde, şu ifadeler yer aldı:

“Çok değerli hemşerilerim, kıymetli büyüklerim, ülkemizin parıldayan yıldızı genç arkadaşlarım, hepinizi bu zor ve kederli günlerde en kalbi duygularımla kucaklıyor, kayıplarınız için Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin bütün zorluklarla başa çıkabilecek gücü var ve hepimizin buna inancı tamdır.

Daha güzel günleri birlikte göreceğiz. 14 yıldır Adıyaman'da hizmetkâr olarak çalışıp, sizlerin yanında yer aldım. Beni bağrına basan hemşerilerime ve hizmet etme fırsatı veren devlet büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Bu hizmet yarışında fırsatım olması halinde daha çok insanın kalbine dokunacağımı ve ilimizin geleceğine vizyonum ile katkım olacağını düşündüğüm için Adalet ve Kalkınma Partisi'nden aday adaylığı başvurumu yaptım.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı için çalışacak olan Adıyaman ekibinde yer alarak ilimizin ve ülkemizin yeniden inşasında hizmetkâr olarak çalışmaya talibim.

Çıktığım bu yolda sizlerin mutluluğuna katkı sağlayacak herkesi dava arkadaşım olarak göreceğimi, memleketin iyiliğinden başka bir şey düşünmeyeceğimi, Türkiye yüzyılında Adıyaman'ında hakkettiği yeri alması için elimden geleni yapacağımı temin ederim.”

Doğan’ın başhekimi olduğu eğitim ve araştırma hastanesinin, 6 Şubat depremlerinden etkilenip hasar alan kolon ve duvarları alçıyla kapatılmıştı.