Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda düzenlenen IDEF 2021, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. AA’dan Göksel Yıldırım’ın haberine göre, dünyadaki 32 savunma sanayisi fuarı arasında katılımcı firma sayısı itibarıyla üçüncü sırada yer alan IDEF, bu yıl 15. kez düzenleniyor.

IDEF 2021 Fuarı'nda Milli Gemi Projesi (MİLGEM) kapsamında TCG Kınalıada gemisi de sergilenecek ve ziyaret edilebilecek. Fuar süresince düzenlenecek etkinlikler IDEF TV tarafından sosyal medya kanallarından paylaşılacak.

YABANCI KATILIMI YOĞUN

Bu yıl fuara 79 ülkeden 154 heyetin ve toplam 500 yabancı misafirin katılması bekleniyor. Başta Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı olmak üzere pek çok kurum da IDEF 2021 Fuarı'nda heyetlerle yer alacak ve firmalarla görüşmeler yapacak. IDEF 2021'e 31'i Bakan, 11'i Genelkurmay Başkanı ve 33'ü Kara Kuvvetleri Komutanı olmak üzere 89 üst düzey makamın katılması öngörülüyor.