CHP’nin “Milletin Sesi” mitinglerinin ilki bugün Mersin’de düzenlendi. #HemenSeçim #ErkenSeçim talepleriyle yapılan miting saat 13.00’da Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu yanında başladı. HP'nin #MilletinSesiMersinde mitingi için 40 bin kişilik alan erkenden dolmaya başladı. Polisin Mersin'e yoğun yığınak yapması ve Ankara'dan "Hazır Kuvvet" getirmesi gözlerden kaçmadı. Mersin'in Erdemli ilçesinde bugün asker cenazesi olduğu için mitingde müzil çalınmadı.

ÇİFTÇİ UYANIK: "KÖYLÜNÜN DURUMU ÇOK KÖTÜ"

#MilletinSesiMersinde mitinginde ilk söz üretici köylülere verildi. Çiftçi Naile Uyanık, "Gübre alamıyoruz, eskiden gübre 80 liraysa şimdi 400 liraya çıktı. Çok kötü durumu köylünün, Türkiye duy sesimi" sözleriyle çiftçinin sesi oldu.

ÜNİVERSİTE MEZUNU AKYÜREK: "İKİ YILDIR İŞSİZİM"

Psikolojik Danışmanlık Rehberlik Bölümü mezunu işsiz Ebru Akyürek de #MilletinSesiMersinde "İki yıldır işsizim. Bir kadın olarak ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum. Ailemin eline bakmak istemiyorum, ama bakıyorum" diye konuştu.

"İSTİFA ETMESİNE GEREK YOK, ONU GÖNDERECEĞİZ"

Ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, #MilletinSesiMersinde mitinginde "Tayyip istifa" sesleri arasında konuştu. Kılıçdaroğlu kitleye, "İstifa etmesine gerek yok. Onu göndereceğiz. Evet, geliyor gelmekte olan. Birileri de gidecek, göndereceğiz onu" diyerek seslendi.

"BİR DİKTA YÖNETİMİNİ SANDIKTA YOK EDECEĞİZ"

"Bir dikta yönetimini sandıkta alaşağı edeceğiz!" diyen Kılıçdaroğllu, "Yarın sandık gelecek ve gideceğiz. Vicdanımızın sesini dinleyeceğiz. Eski alışkanlıklarımızı bırakacağız, beraber gideceğiz sandığa ve bir dikta yönetimini sandıkta alaşağı edeceğiz. Mafya düzenini değiştireceğim! Ahdim var, bu memlekete barışı getireceğim. Ahdim var bu memlekete huzuru getireceğim, sevgiyi getireceğim. Söz veriyorum bu memlekete demokrasiyi, adaleti getireceğim" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR HAYALİNİZİ YERE DÜŞÜRMEYECEĞİM"

Gençlere de seslenen Kılıçdaroğlu "Batı'nın emperyal güçlerine bizim fakirliğimizi satmak istiyorlar! Sevgili gençler, demokrat amcanız olarak söylüyorum, sizin hayalleriniz benim hedefim olacaktır. Hiçbir hayalinizi yere düşürmeyeceğim" dedi.

"SARAYIN VESAYETİNDEN TÜRKİYE'Yİ KURTARACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"İlk kez Türkiye tarihinde milletvekilleri bir yere giderken önümüze duvar ördüler. Mersinlilerin ve bütün Türkiye’nin huzurunda açık ve net söylüyorum, sizin duvarlarınız vız gelir bize. Vesayetin dün ne olduğunu bütün dünya gördü. Sarayın emrine giren memurlar devlet memuru değildir. Asgari ücretlinin, memurun, emeklinin hakkını savunmak sadece benim görevim değil, hepimizin görevi, ortak görev. Bütün vatandaşlarıma söz veriyorum. Türkiye’yi her türlü vesayetten kurtaracağım. Sarayın vesayetinden de Türkiye’yi kurtaracağız. Dostlarımızla beraber kurtaracağız."

"ALIN TERİ DÖKEN İNSAN NİYE ZARAR EDER?"

"Az önce çiftçi arkadaşlarımız konuştu, iki annemiz konuştu. Dertlerini anlattılar, limonun dalda kaldığını söylediler. Hayat pahalılığından söz ettiler. Bir çiftçi niye zarar eder? Alın teri döken insan niye zarar eder? Bu zararın sorumlusu kim? Bu soruyu vicdanı olan herkesin kendisine sormasını isterim. Bu ülkenin toprakları var. Bereketli toprakları var. Bereketli havamız var. İmkanlarımız var. Çalışkan insanlarımız var. Neden kendi çiftçimizi değil de dışarıdan arpayı, buğdayı, nohuttu, mercimeği, eti getiririz? Neden gümrük vergisini sıfırlarız?

"PARAYI PUL ETTİNİZ"

"2021’deyiz, dönüm başına yine 100 lira veriyorlar. Siz zaten parayı pul ettiniz. Hani teşvik? Sizlerin desteği ile iktidar olacağız. İlk 1 hafta içinde çiftçinin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine borçlarını sileceğiz. Traktörü, hayvanları asla haczedilmeyecek. Ziraat Bankası çiftçi dostu bir banka olacak. Mersin’in umut meydanından söz veriyorum. Çiftçiyi bu milletin efendisi yapmak, benim boynumun borcu olacak. Aynı şeyi esnaf için de yapacağız. Faize karşıysan neden bu faizler var, neden silmiyorsun? İktidar olduğumuzda ilk işlerden birisi esnaf bakanlığını kurmaktır, esnafın da yüzü gülecek. Halk Bankası’nı bir esnaf bankası yapacağız."

"GELİYOR GELMEKTE OLAN"

Değişim rüzgarları esiyor Türkiye’de. Hangi duvarı örerlerse örsünler halk varsa bitmiştir. Hiç meraklanmayın. Erzurum’dan Hakkari’den Kars’tan Rize’den Trabzon’dan göreceksiniz. Göreceksiniz halkın şaha kalktığını göreceksiniz. Halkın adalet, kucaklaşma istediğini göreceksiniz. Herkese söylüyorum. Ey Saray duy diyeceğiz. Geliyor gelmekte olan diyeceğiz. Mersin’den Hakkari’ye İzmir’e Trabzon’a Çankırı’ya Çorum’a Yozgat’a Uşak’a Denizli’ye Hamburg’a Paris’e Almanya’ya Fransa’ya selam olsun. Geliyor gelmekte olan."