Doğuş Holding ve inşaat şirketi Akfen'in ortak girişimi olarak kurulan TÜVTÜRK’ün Şanlıurfa’daki iş ortaklarından olan Polçak Taşıt Muayene İstasyonlarında DİSK’e bağlı Nakliyat İş’e üye oldukları için işten atılan işçiler, 1466 gündür işlerine geri dönmek için sendikal mücadelelerini sürdürüyor. İşçilerden Osman Çınar, bugün nöbet tuttukları iş yerinin önünden ANKA Haber Ajansı’na şu açıklamayı yaptı:

“Şanlıurfa Polçak’ta direnişteyiz; 1466 gündür TÜVTÜRK Polçak muayene istasyonunun önünde direnişteyiz. Direnmeye devam ediyoruz. Sendikalı olduğumuz için işten çıkartıldık. Sendika bir haktır. Ufak tefek bahaneler ile işten çıkarttılar. Çıkartmaya devam ediyorlar. Halen daha içeride sendikalı arkadaşlarımız var, arkadaşlarımıza baskı yapılıyor. Hala işten çıkarmaya zorluyorlar. Ben 6 yıldır araç muayene teknisyeni olarak Polçak’ta çalıştım. 2018’de sendikaya üye oldum, üyeliğimizden dolayı bizim üzerimize gelindi. Sendikalı işçilerin üzerine gelindi. Sendikalı işçileri tek tek çıkarmaya başlatılar. İlk etapta dokuz kişi çıkarıldı, sonra üçer beşer işçi çıkarılmaya devam edildi. En son 2021’de beni ve Yusuf arkadaşımızı, Mehmet Çiftçi arkadaşımızı işten çıkardılar. Biz burada direnmeye devam ediyoruz. Sendika haktır, engellenemez. Bunu Polçak bilsin.”

İşten atılan ve iş yerinin önünde nöbet tutan Yusuf Çalışkan ise şunları dedi:

“1466 gün önce sendikaya üye olduğumuz için işten çıkarıldık. Araç muayene teknisyeni olarak hakkımızı aradık ve Nakliyat İş Sendikası’na üye olduk. Sırf sendikaya üye olduğumuz için işten çıkarıldık. Biz suç işlemedik, sadece yasal hakkımız olan sendikaya üye olduk. 1466 gündür burada direnişteyiz ve direnmeye de devam edeceğiz.”