Şanlıurfa’nın Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde sulama kanalına düştüğü ifade edilen 8 yaşındaki B.A. ve 17 yaşındaki H.Y. hayatını kaybetti. 

MA'nın aktardığı habere göre, Eyyübiye ilçesi Atatürk Mahallesi’nde 13 Ağustos tarihinde sulama kanalına düştüğü iddia edilen 8 yaşındaki B.A., tedavi gördüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. İddiaya göre, oyun oynarken dengesini kaybederek kanala düşen B.A., yakınları tarafından kanaldan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. B.A., bugün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 

CANSIZ BEDENİ 5 KİLOMETRE UZAKLIKTA BULUNDU

Haliliye ilçesine bağlı Şeyhçoban Mahallesi’nden geçen Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait sulama kanalına düştüğü iddia edilen 17 yaşındaki H.Y.’nin de cansız bedenine ulaşıldı. İddiaya göre, dün kanal kenarında gezerken dengesini kaybederek sulama kanalına düşen H.Y.’nin, arama kurtarma çalışmaları sonucu cansız bedenine bugün ulaşıldı. Suya düştüğü yerden 5 kilometre uzaklıkta bulunan H.Y.’nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

BİR AYDA 20 KİŞİ BOĞULARAK HAYATINI KAYBETTİ

Şalnıurfa’da DSİ denetimindeki sulama kanallarında ve göletlerde yaşanan ölümlerdeki artışa rağmen önleyici tedbirlerin alınmaması tepkiyle karşılanıyor. Sıcakların 50 dereceyi bulduğu Şanlıurfa ve ilçelerinde, son bir ayda en az 20 kişi DSİ denetimindeki baraj ve sulama kanallarında boğularak yaşamını yitirdi.