Yaklaşık 35 dakika süren görüşmede, HDP’ye yönelik kapatma davası, Kobani Davası, tutuklu HDP’li siyasetçilerin durumu, ‎Irak Kürdistan Bölgesi’ne yönelik askeri operasyonlar ve Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik askeri ‎operasyon ihtimaline dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Sancar, görüşmede HDP’nin kapatılmak ‎istenmesi, Irak Kürdistan Bölgesi’ne yönelik operasyonların devam ettirilmesi ve Kuzey-Doğu ‎Suriye’ye yönelik aralıksız operasyon tehditlerindeki ısrarın doğrudan Kürt sorununun ‎çözümsüzlüğünden kaynaklandığını vurgularken, bu sorunun çözümsüz bırakılmaya devam ‎etmesi durumunda mevcut iktidarın iç ve dış politikada istismar alanlarını kullanarak savaş ‎politikalarına devam edeceğini ifade etti.

İktidarın sınır ötesi operasyonlar için öne sürdüğü gerekçelerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Sancar, ‎önlenemez bir şekilde destek kaybeden ‎iktidarın iç politikayı bu operasyonlarla kendi lehine dizayn etmeye çalıştığını söyledi.

Sancar, ayrıca ‎Almanya’nın dış politikasının demokratik değerlere dayanmasının ve bölgesel ve küresel barışı hedeflemesinin bu açıdan çok önemli olduğunu Bakan Baerbock’a iletti.   ‎