Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre; sanayide çalışan kişi başına üretim, 2022 yılının 3’üncü çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 5,7 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışan kişi başına üretim endeksinde, önceki çeyreğe göre ana sanayi gruplarının tümünde azalış hesaplandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yılın 3’üncü çeyreğine ilişkin verimlilik istatistiklerini bugün açıkladı. Buna göre; sanayide çalışan kişi başına üretim endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,5 azaldı.

Bakanlığın açıkladığı verimlilik istatistikleri şöyle:

“ÇALIŞAN KİŞİ BAŞINA ÜRETİM YÜZDE 4,5 AZALDI: Takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4,5 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışan kişi başına üretim endeksi, 2022 yılı 2’nci dönemine göre yüzde 5,7 düştü.

ÇALIŞILAN SAAT BAŞINA ÜRETİM YÜZDE 3,6 GERİLEDİ: Takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,7 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış toplam sanayi çalışılan saat başına üretim endeksi, 2022 yılı 2’nci dönemine göre yüzde 3,6 düştü.

ANA SANAYİ GRUPLARININ TÜMÜNDE KİŞİ BAŞINA ÜRETİMDE AZALIŞ HESAPLANDI: Takvim etkilerinden arındırılmış ana sanayi grupları verileri incelendiğinde, çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki yılın aynı çeyreğine göre en fazla artış, yüzde 0,5 ile dayanıksız tüketim malı üretiminde gözlendi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışan kişi başına üretim endeksinde önceki çeyreğe göre ana sanayi gruplarının tümünde azalış hesaplandı.”