İstanbul Tuzla’daki Deri ve Endüstri Serbest Bölgesi’nde bulunan Mata Otomotiv’de çalışan işçilerinin iş sağlığı, güvenliği ve yüzde 25 ek zam talebiyle 27 Şubat’ta başlattığı iş bırakma eylemi 12. gününde devam ediyor. DİSK’e bağlı Sinema Emekçileri Sendikası (SİNE-SEN) üyesi sanat emekçileri Mata Otomotiv işçilerine destek verdi. Sine-Sen, sanatçıların dayanışma mesajı verdikleri videolarını sosyal medya hesabından yayınladı.

Direnen işçilere destek veren oyuncu ve yönetmen Mehmet Esen “Otomobil firmalarına üretim yapan Tuzla’daki Mata işçileri hakları için direniyor. Biz, sanat emekçileri DİSK Sine- Sen olarak MATA işçilerinin sonuna kadar yanındayız. Elbet kazanacağız” dedi.

Oyuncu Halil Ergün ise, “Mata’daki işçi arkadaşlar, direniyorlar. Haklılar, kararlılar, kazanacaklar. İşçilerin haklı taleplerini karşılanmasını istiyorum. Yaşasın emeğin dayanışması, başarılar diliyorum” dedi.

Oyuncu İlyas Salman, “Sevgili Mata işçileri, direnişçi kardeşlerim, yoldaşlarım direnişinize devam edin. Sakın birbirinize çelme takmayın. Hani politikacılar derler ya, ‘gelin halka inelim; halk aşağıda mı ineceksiniz? Halk yukarıda onun katına çıkacağız. Mata işçileri direnişte devrim kazanacak, sosyalizm kazanacak, insanlık kazanacak, onur kazanacak. Küçük çıkarlarınız için geleceğinizi tehlikeye atmayın. Gözlerinizden öpüyorum yavrularım” diyerek işçileri selamladı.

Oyuncu Nebil Sayın da, “İstanbul Tuzla Sanayi Bölgesi’nde Birleşik Metal-İş Sendikası’na bağlı 1200 emekçi Mata Otomotiv şirketinde direnişte. Bir şeyler söylemeye çalışıyor insanlar, talepleri var. Ne diyorlar? Karbon gazı solumak istemiyorlar. Hijyenik koşullarda çalışmak istiyorlar. İnsan gibi yaşamak istiyorlar. Ücretlerinin insani boyutlarda, bugünün şartlarına uygun şekilde düzenlenmesini istiyorlar. Buna karşılık aldıkları cevap ne işverenden? Mobbing, çalışma koşullarının daha da kötüleştirilmesi, işten çıkarmalar, işten çıkarmadıklarına da işten çıkarma tehdidi. 2023 yılında bunları konuşuyoruz. Emekçiler varsa, fabrikalar vardır. Ayıptır bu” diye konuştu.

Oyuncu Kaya Erdaş ise, “Merhaba dostlar. Mata işçilerinin bu haklı ve kararlı direnişini canı gönülden kutluyorum ve destekliyorum. Evet, dayanışma yaşatır. Biriniz, bininiz; bininiz biriniz için olsun. Sizleri canı gönülden destekliyor, kesinlikle bu işin altından kalkacağınıza inanıyorum” dedi.

Müzisyen Pınar Aydınlar da, “Mata işçilerinin onurlu mücadelesini selamlıyorum, yürekten işçi sınıfının, emekçinin yanında olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum ve Mata işçisi yalnız değildir” diye seslendi.

Oyuncu Bülent Bilgiç, “Mata işçilerinin birlikte olmalarını, haklarını savunmalarını ve direnmelerini saygıyla karşılıyorum. Gönlüm ve yüreğim Mata işçilerinin yanında” diye konuştu.