Yemek Sepeti işçilerinin "5 bin 500 lira net ücret ve iş güvencesi" talebiyle, şirketin İstanbul'daki genel merkezi önünde başlattığı eylemler sürerken, sanatçılardan destek geldi. Nakliyat-İş sendikasının Yemek Sepeti boykotu çağrısına destek veren sanatçılar, sosyal medya paylaşımları ile dikkat çekti.

“BEN DE İŞÇİNİN YANINDAYIM"

Usta Oyuncu İlyas Salman, işçilere destek için çektiği videoda, "Pandemi sürecinde hepinizin idmanına yetişen yemeksepeti kuryeleri asgari ücretle çalışmayı reddediyor ve günlerdir mücadele veriyorlar. Bende işçilerin yanındayım. Sizde işçilerin yanında yer alın. Yemeksepeti’nden sipariş vermeyin, işçilere omuz verin.” dedi.

“YEMEKSEPETİ’NDEN SİPARİŞ VERME”

Müzisyen İlkay Akkaya da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Pandemi sürecinde toplumun imdadına koşan Yemeksepeti kuryeleri günlerdir asgari ücrete çalışmayı reddediyor ve taleplerini karşılatmak için mücadele ediyor. Ben işçilerin yanındayım. Sen de Yemek Sepeti’nden sipariş verme, işçilere omuz ver!”

“DESTEK OLMA ZAMANIDIR”

Müzisyen Oğuz Aksaç ise, "Pandemi döneminde kar, kış demeden yanımızda olan Yemeksepeti kuryeleri bugün hak alma mücadelesi veriyorlar. Böylesi bir günde emekten yana tavrımızı koyup, onlara destek olma zamanıdır. Herkese desteği için şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“İŞÇİLERE OMUZ VER”

Sanatçı Niyazi Koyuncu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Pandemi sürecinde hepimizin imdadına koşan Yemeksepeti kuryeleri günlerdir asgari ücrete çalışmayı reddediyor ve taleplerini karşılatmak için mücadele ediyor. Ben işçilerin yanındayım. Sen de Yemeksepeti’nden sipariş verme, işçilere omuz ver!” diyerek işçilere destek verdi.

“GELİN HEP BİRLİKTE BU BOYKOTU DESTEKLEYELİM”

Usta oyuncu Füsun Demirel, film çekimi arasında Yemeksepeti işçilerine dayanışma amacıyla bir video çekti ve şunları söyledi: "En zor koşullarda bile canları pahasına bizlere yemek ulaştırmaya çalışan Yemeksepeti kuryelerinin haklı boykotlarının yanında yer alıyorum. Onlar 7 gündür yağmur, çamur demeden direniş gösteriyorlar. Asgari ücreti reddediyorlar ve 5500 lira net ücret için boykot kararı aldılar. Gelin hep birlikte bu boykotu destekleyelim. Yemeksepeti’nden boykot netice alana kadar sipariş vermeyelim.'

“BEN DE ARTIK SİPARİŞ VERMİYORUM”

Sanatçı Melike DemirağTwitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her türlü zorluğa dayanarak, zamanla yarışırken hayatlarımı trafikte tehlikeye atarak kapımıza getiriyorlar siparişlerimizi. Hakları olan maaşlarını işverenleri vermiyor. Vicdan diyorum patronlar. Ben artık sipariş vermiyorum!" sözleriyle işçilere destek verdi.

"HERKESİ EMEKÇİLERİN YANINDA DURMAYA DAVET EDİYORUZ"

Yönetmen, Senarist Özcan Alper, Yemeksepeti işçilerine dayanışma amacıyla çektiği videoda şunları söyledi: “Yemeksepeti emekçilerinin zam taleplerinin ve sendikalaşma mücadelesinin yanındayız. Herkesi Yemeksepeti emekçilerinin yanında durmaya ve Yemeksepeti’ni boykot etmeye davet ediyoruz”

“YEMEKSEPETİ İŞÇİLERİNİN HAK VE ONUR MÜCADELESİNİN YANINDAYIM”

Sanatçı Yasemin Göksu, “Yemeksepeti işçilerinin hak ve onur mücadelesinin yanında ve eylemlerinin arkasındayım. Yemeksepeti’ne hiç sipariş vermemiştim, çalışan emekçilerin hakkını teslim edecekleri zamana kadar da vermeyeceğim” paylaşımı yaptı.

“TALEPLERİ KABUL EDİLENE KADAR SİPARİŞ VERMİYORUM”

Tiyatrocu Evin Kayran Petekkaya, Yemeksepeti işçilerine dayanışma amacıyla çektiği videoda, “Yemeksepeti direnişçilerinin eylemlerini destekliyorum, talepleri kabul edilene kadar da sipariş vermiyorum” ifadelerini kullandı.

“BEN DE YEMEKSEPETİ İŞÇİLERİNİN YANINDAYIM”

Şarkıcı, şarkı yazarı Mahmut Çınar da dayanışma amacıyla çektiği videoda şunları söyledi: “Pandemi döneminde hepimizin yardımına koşan Yemeksepeti kuryeleri günlerdir asgari ücretle çalışmayı reddediyor ve talepleri için mücadele ediyor. Ben de Yemeksepeti işçilerinin, kuryelerinin yanındayım”