Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) 12 Eylül tarihinde İstanbul'un Kartal ilçesinde düzenlediği mitingde sanatçı Orhan Aydın'a saldıran kişi, ifadesi aldıktan sonra serbest bırakıldı.

TKP tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, daha önce çok sayıda başka suç işlemiş saldırganın serbest bırakıldığı ifade edilerek, "Bu iki yüzlü karar, açıkça suçluyu korumaktır. Bu faşist saldırının sorumluları bellidir. Bu kirli, karanlık tetikçi derhal tutuklanmalıdır" denildi.

"BU KİRLİ, KARANLIK TETİKÇİ DERHAL TUTUKLANMALI"

TKP'nin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"12 Eylül’de Kartal’da üyemiz Orhan Aydın’a bir kafede yapılan kalleş saldırının faili bulundu. Kartal Emniyeti tarafından ifadesi alınan fail serbest bırakıldı. 

Bu ülkede binlerce insan AKP Genel Başkanı’nı eleştirdiği için yargılanıp tutuklanırken halkın sanatçısına alçakça saldıran kişi hiçbir adli kontrol kararı alınmadan serbest bırakıldı. Daha önce çok sayıda başka suç da işlemiş olan failin hiçbir tedbir alınmadan serbest bırakılmasının ne anlama geldiğini biliyoruz.

Bu iki yüzlü karar, açıkça suçluyu korumaktır. Bu faşist saldırının sorumluları bellidir. Bu kirli, karanlık tetikçi derhal tutuklanmalıdır."