Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri, Suruç Katliamı’nın 6'ncı yılına ilişkin Süleymaniye Geçidi'nde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, “Suruç için adalet, herkes için adalet” pankartı açılırken kitle adına açıklamayı İrem Gülçiçek okudu.

‘DAYANIŞMADAN KORKANLAR YAPTI’

Gülçiçek, 6 yıl önce Kobane'nin savaşta ağır yaralar almasına rağmen halkların ortak direnişiyle birlikte IŞİD çetelerine karşı zafer kazanıldığını hatırlattı. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF), Kobane ile dayanışma ve yaşamı yeniden inşa etme çağrısı yaptığını anımsatan Gülçiçek, "Kobane’nin yaralarının dayanışma ile sarılmasından korkanlar, işbirlikçi IŞİD aracılığı ile 20 Temmuz 2015’de Urfa’nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi’nde 33 düş yolcusunu bir canlı bombayla aramızdan aldı” dedi.

‘KATLİAMCILARLA BİR GÖRÜLEMEZLER’

Katliamdan sonra açılan davada, kısmi adımların dışında, elle tutulur bir gelişme olmadığına dikkat çeken Gülçiçek, avukatların ve ailelerin duruşmalarda dile getirdikleri taleplerin ise yerine getirilmediğini söyledi. Gülçiçek, “Dosyada olan eksiklikler aradan 6 yıl geçmesine rağmen tamamlanmadı. Açılan idari davada katledilen arkadaşlarımız ve yaralılar suçlanmaya çalışılıyor. Antep bölge idare mahkemesinin verdiği karara göre Suruç’ta katledilenler oraya gittikleri için yüzde 50  suçlu yani diğer bir deyişle, savaştan çıkan bir halka yardım eli uzatanların katliamdaki suçu, canilikleri dünya çapına yayılan, insanların kafalarını kesen, Şengal halkına insanlığa sığmayacak işkenceleri yapan eli kanlı örgütle  aynı oranda. 33 düş yolcusunu katillerle bir göremezsiniz. Bu durum katliamı meşrulaştırmaktan başka bir anlam taşımamaktadır” diye belirtti.

‘ADALET ARAYIŞIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’

Her yıl olduğu gibi hukuksuzluk içerisinde adalet arayışlarını sokakta dayanışmayla sürdürmeye devam edeceklerine vurgu yapan Gülçiçek,  adalet çığlıklarını Roboski Katliamı, Cumartesi Aileleri, Şenyaşar ailesi, Rabia Naz, Deniz Poyrazı ve daha nice adalet bekleyenlerin çığlığı ile birleştirdiklerini belirterek, mücadele sözünü yineledi.

Açıklama yapılan konuşmanın ardından son buldu.