Etkinliğe, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile Gülay Deveci, Samsun Rotary Kulübü 2022-2023 Dönemi Başkanı Ayşe Mine Ergun, Samsun Rotaract Kulübü 2022-2023 Dönemi Başkanı Turgut Meral, Organizasyon Komitesi Başkanı İsmail Okutgen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

GELİRİ SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE KULLANILACAK

Geliri görme engelli bireylere meslek edindirme, köy okulu oyuncak kütüphanesi oluşturma, kırsalda yaşayan genç kızların eğitimi, üreten kadınların desteklenmesi ve devlet hastanelerinde tedavi gören çocuklara yönelik projeler gibi çalışmalarda kullanılacak olan etkinlik, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Vatandaşlar; müzik, dans gösterileri ve tiyatro performanslarının yanı sıra güncel konularda bilgilendirme etkinlikleriyle dolu bir gün geçirdi. Kadın emeğini destekleyen Atakum Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’nden (ATAK), Engelli Yaşam Merkezi’ne kadar birçok kurum ve kuruluşun standı ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

“ATATÜRK'E YARAŞIR BİR KENT OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR”

Etkinliğe katılan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, etkinlikte şöyle konuştu:

“Rotary kulüpleri, Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı, onu takip eden kulüplerdir. Özellikle üye kabul törenlerindeki yemin metni, beni kendilerine aşık etmiştir. Ben, o yemin metnini Türkiye’nin siyasi partilerine öneriyorum. Milletvekili adayı belirlerken o yemin metnine bağlı kalınmasını ya da ona benzer metin hazırlanmasını öneriyorum. Rotary kulüpleri Samsun’a çok eser kazandırdı. Bugün burada elde edilecek gelir, ihtiyaç olan alanlara aktarılacak. O nedenle tüm Atakumluları ve Samsunluları buraya destek olmaya çağırıyoruz. Hava çok sıcak ama olsun. Hem alışveriş yapmanızı hem de Rotary Kulübü’nün bu etkinlikte hedeflediği amacına ulaşmasına destek olmanızı diliyorum. Atakum Belediyesi onların yanında. Çünkü Atakum Belediyesi, adını Mustafa Kemal Atatürk'ün adından alıyor. Samsun, İlkadım ve Atakum, Cumhuriyet’in başlangıcı ilk adım kentidir. O nedenle kadınıyla, erkeğiyle, genciyle Atatürk'e ve onun bize bıraktığı Cumhuriyet’e yaraşır bir kent oluşturmamız gerekiyor. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yolunuz açık olsun.”

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI CEMİL DEVECİ’YE PLAKET VERİLDİ

Samsun Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ayşe Mine Ergun, Samsun Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Turgut Meral, konuşmasının ardından Başkan Cemil Deveci’ye plaket takdim etti. Panayırda tek tek stantları dolaşan ve yurttaşlarla sohbet eden Başkan Deveci, bol bol alışveriş yaptı.