SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi (SAMDOB), Türkiye'nin en çok bilinen müzikali Hisseli Harikalar Kumpanyası'nı depremzedeler için tekrar sahneye koydu.

SAMDOB, Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen'in kaleme aldığı, "Hababam Sınıfı" filmi müziğiyle gönüllerde taht kuran Melih Kibar'ın bestelediği, Çiğdem Talu'nun şarkı sözlerini yazdığı "Hisseli Harikalar Kumpanyası" müzikalini, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından Samsun'da konuk edilen depremzedelere moral vermek amacıyla özel olarak sahneledi.

Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Salonu'nda sahnelenen, besteci ve orkestra şefi Kıvanç Tepe'nin müzik düzenlemelerini yaparak senfonik orkestraya uyarladığı, rejisör Şahan Gürkan'ın opera bale sahnesine taşıdığı müzikalin koreografisini Şebnem Şenel üstleniyor.

SAMDOB orkestrasının solist sanatçıları, korosu, bale sanatçıları ve teknik ekibiyle sahnelenen müzikalin kostüm tasarımı Gülnur Çağlayan Tuluk, dekor tasarımı Hakkı Kandır, ışık tasarımı ise Oğuz Murat Yılmaz'a ait.​​​​​​​