Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi’nde yaşayan depremzede kadın, deprem sonrasında çok zor günler geçirdiklerini belirterek, depremde yıkıldığı için evsiz kaldıklarını, çadırı bile zor temin edebildiklerini ifade etti. Çadırda da birçok sıkıntı yaşamaya devam ettiklerini ifade eden depremzede kadın ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“BİZE ÇARE BULUNMALI”

“Yani çok zor günler geçirdik. Dışarıda kaldık, dışarıda yattık. Suyumuz yok, evimiz yok. Evimiz gitti. Herkes kendi çabalarıyla çadır almaya çalıştı. Çok zor durumdayız. Yani düzeleceğini de sanmıyorum yani 1-2 yıla kadar daha evler tam yıkılamaz. Enkazları çıkarıyorlar. Yani yaşadığımız hayat çok zor bir şey herkes seçim peşinde, biz dışarıda kalıyoruz herkes kendini düşünüyor. Bizim de yaşamamız lazım. Bize bir çare bulunmalı yani çaresi olsa daha iyi olur. Herkes kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmak istiyor. Maddi durumu iyi olan bir şeyler yapıyor, maddi durumu zor olan bir şey yapamıyor. Çadırda yaşamaya çalışıyoruz. Gündüzleri çok iyiyiz ama işte gece biraz zor oluyor.

“ÇOĞU ARKADAŞIM ÖLDÜ, ONLARSIZ ÇOK KÖTÜ GEÇİYOR”

Çadırları zar zor alabildik. Çadır kentlere gidemedim ben çünkü mahallemi bırakmak istemedim. Burada 4 gün sonra ancak yardımlar gelebildi. Biz dışarıdayız, enkaz altında kalanlar oldu, ‘kurtarın bizi’ diye… Biz bir şey yapamadık ama komşularımız kendi çabalarıyla bazılarını kurtarabildiler. Uçaklar geçti ama yardım yapılamadı fazla, erken gelinmedi buraya… Zor şartlar altında biz parkta kaldık o gün yani o gün cehennem hayatı gibi bir şeydi biz yeniden doğduk. Çoğu arkadaşım öldü. Onlarsız bilmiyorum çok kötü geçiyor yani… Çocuklar çok öldü. Zor bir şeydi. Anlatılması tarif edilemez. O deprem yaşandığı zaman sanki o insan ölüyor ve tekrar diriliyor. İnşallah olmaz artık öyle bir şey. Ben başka mahallede kaldım annemlerin mahallesinde, orada mesela belki 100 evden fazla yıkıldı ve hepsi öldü. Kimse kimseyi kurtaramadı. Enkazları baya vardı orada, ben oraya 1 aydır gidemiyorum artık. En son gittiğimde bütün evler gitmiş çıkarmışlar her şeyi… Yani zor bir şeydi.

“DEVLETTEN İLGİLENEN OLMADI”

Yani çok sorun var. Suyumuz, bir defa tır geldi buraya, suyumuzu aldık. İşte dışarıda koymuşuz. Fazla su gelmedi. İşte yardım severler çok oldu, çok şükür. En son bir tır geldi. Her şey var içinde bulguru, pilavı işte bir şeyler verdiler ama devletten fazla ilgilenen olmadı. Yani ilgilenmeleri gerekiyor dışarıda kaldı, evimiz yıkıldı. Hayat çok zor. Gündüz çok iyiyiz ama işte geceleri çok korkuyoruz.”