Hatay Samandağ’da arama ve kurtarma çalışmasına katılan madenci, “İğne ile kuyu kazınıyor burada. Onlarca yüzlerce insan canlı, madencilere ihtiyaç var burada. Maden şirketlerine sesleniyoruz, gelsinler. Yetersiz kalıyoruz. 30 madenci ile Samandağ’daki 300 tane yıkık apartmana yetişemiyoruz. Maden şirketleri işçileri yollasın buraya” çağrısında bulundu.  

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremler, 10 ilde yıkıcı etki yarattı. AFAD’ın bugün (8 Şubat) saat 10.35 itibarıyla açıkladığı verilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 8 bin 574 vatandaş hayatını kaybederken, 49 bin 133 yaralandı. Yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün aktardığı bilgilere göre, Hatay’da 1.647 vatandaş vefat ederken, 6.200 kişi de yaralandı.

Bağımsız Maden İş Sendikası, Hatay Samandağ’da arama ve kurtarma çalışmasına katılan madencinin videosunu “Hatay Samandağ'da ekibimizden çağrı var. Aynı çağrıyı her yerden alıyoruz. Her an çok kritik, madenciler deprem bölgesine yığılmalı. Arama kurtarma acilen hızlanmalı. 50 saat sonunda umudu artıran haberler alıyoruz. Anne kız Selda Görün, İlkin görün canlı olarak çıkarıldılar” notuyla paylaştı. Madenci, şu çağrıda bulundu:

“İğne ile kuyu kazınıyor burada. Onlarca yüzlerce insan canlı, madencilere ihtiyaç var burada. Maden şirketlerine sesleniyoruz, gelsinler. Yetersiz kalıyoruz. 30 madenci ile Samandağ’daki 300 tane yıkık apartmana yetişemiyoruz. Maden şirketleri işçileri yollasın buraya”