İlçenin çeşitli mahallelerinde çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yol genişletme, zemin düzenleme, duvar örme, kaldırım yapım, onarım ve parke kaplama çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda ekipler son olarak, Kuşalanı Mahallesi okul yolunda yol genişletme ve düzenleme çalışmaları, Deniz Mahallesi Atatürk Sahil Parkı yanında kaldırım yapım çalışması, Atatürk Mahallesi ve Kurtderesi Mahallesi’nde parke ve onarım çalışmaları, Tekebaşı Mahallesi 229. Sokak’ta altyapı drenaj bağlantı onarımı, zemin iyileştirme, yol genişletme ve duvar örme çalışmaları, Yaylıca Mahallesi, Mağaracık Mahallesi, Sutaşı Mahallesi ve Yeni Mahalle’de tesviye ve zemin düzenleme çalışmalarını gerçekleştiriyor. 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ise park ve refüjlerde bulunan ağaçların ilaçlama ve budama çalışmalarının yanı sıra refüjlerde gerçekleştirdikleri çiçeklendirme çalışmalarına devam ediyor. ‘Üreten belediyecilik’ ve tasarruf anlayışıyla belediye bünyesinde kurulan seralarda ise yeni bitki ve çiçek ekim çalışmaları yapılıyor. 

Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de araç ve ekipmanlarıyla birlikte ilçe genelinde çöp toplama, yol ve kaldırımları süpürme, konteynerlerin etrafına bırakılan çöp ve atıkları kaldırma çalışmalarını yürütüyor.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, kentte eş zamanlı olarak devam eden çalışmalara ilişkin, ‘’Bizler ekiplerimiz ile sahada ve her koşulda vatandaşlarımızın hayal ettiklerini gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın bizlere gösterdiği teveccüh ekiplerimize ve bizlere daha fazla çalışma azmi katıyor. İlçemizi daha güzel, daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için bütün ekiplerimizle yüksek bir koordinasyonla çalışmaya devam edeceğiz. Bu hususta üstün gayret gösteren bütün emekçilerimize ve bize destek olan siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.