Kış aylarında ısınma, yaz aylarında serinleme amaçlı kullanılan salon tipi klima evlerde de isteğe bağlı kullanılmakla birlikte daha çok ofis, AVM, okul, büro gibi kapalı alanlarda tercih edilir. Dikey tasarımlı olarak geliştirilen cihazın ilerleyen teknoloji ile beraber daha az yer kaplayan modelleri vardır. İnsan sayısının fazla olduğu büyük hacimli mekanlarda işlevsel kullanım sağlar. Ayrıca, ısıtma ve soğutma enerjisinden tasarruf sağlamak için farklı enerji sınıflarında üretilir.

Salon Tipi Klima Kullanım Alanları ve Enerji Sınıfı

Salon tipi klima özellikleri modelden modele değişiklik gösterir. Büyük hacimli mekanların soğutulması, ısıtılması ve iklimlendirilmesi için tercih edilen bu cihazlar kullanıma uygun olarak tasarlanır ve üretilir. Özellikle ev tipi klimaların yetersiz kaldığı kalabalık ve büyük mekanlarda tercih edilir. Ofis, restoran, büro gibi yapılara veya dubleks, tripleks ev gibi büyük hacimli binalara sahipseniz ayaklı klimaları kullanabilirsiniz. Üstelik yeni tasarımları ile minimal boyutlarda üretilerek az alan kaplar. Yüksek performansa sahip bu cihazlar kullanım kolaylığı ile öne çıkar. Kullanımdaki işlevselliğinin yanı sıra sınıfına göre enerji tasarrufu sağlar. A++, A+, A, B, C, D, E enerji sınıfı seçeneklerine sahiptir. Çalışma hızı ve fan sistemi yüksek performanslıdır. İklimlendirme özelliği mekanın hava kalitesinin artırılmasına yardımcı olur.

Salon Tipi Klima Çeşitleri ve Özellikleri

Salon tipi klima modellere göre farklı çeşitlere sahiptir. Inverter salon tipi klima bu çeşitler arasındadır. İnverter kompresörü sayesinde klima çeşitleri ortam koşullarına göre motor hızını ayarlar. Farklı ortamlara göre soğutucu akışını ayarlayarak cihazdan en yüksek verimin alınması amaçlanır. Yüksek ısıtma, soğutma performansı için inverter kompresörü, iç ve dış fan motoru, elektronik genleşme vanası gibi donanımlarla üretilir. Böylece klima daha dengeli, verimli ve sessiz kullanım sağlar. Aynı zamanda cihaz ayarlanabilir hava kanatlarına sahiptir. Bundan dolayı geniş açılı hava akımı sayesinde mekanın her köşesine sirkülasyon sağlanır. Optimize edilen hava kanalı, çapraz akış fanı sayesinde 20 metreye kadar hava akımı ulaşır.

Cihazlarda akıllı uyku modu da vardır. Akıllı uyku modu ortam ısısını otomatik olarak ayarlar böylece optimizasyon sağlar. 2 saat boyunca ortam sıcaklığını 1 derece soğutur veya 1 derece artırır ve takip eden 5 saat boyunca ısıyı sabitler. Daha sonra otomatik olarak kapanır. Klima aynı zamanda kullanım kolaylığı açısından farklı donanımlarla üretilir. Cihazın paslanmasının önlenmesi amacıyla dış ünite paslanmaz malzeme ile kaplanır.

Korozyona karşı dayanıklı üretilir. İç kısmında ise mavi hidrofil yapısına sahiptir. Bu donanım, yüksek ısı transferi sağlar. Enerji tasarrufuna yardımcı olur. Uzun süreli mukavemet açısından elverişlidir. Toz, kirlere karşı dayanımı yüksektir. FujiPlus tarafından üretilen farklı salon tipi klima modellerinde ayrıca Wi-Fi kontrolü ve turbo soğutma gibi ek fonksiyonlarda bulunur. Wi-Fi kontrolü ile cep telefonuyla akıllı bağlantı kurulmasına imkan tanır. Uzaktan otomatik olarak kontrol edilmesine olanak sağlanır. Turbo soğutma özelliği ise 30 saniyede hızlı soğutma veya 60 saniyede hızlı ısıtma olarak tanımlanabilir. Farklı salon tipi klima çeşitlerini FujiPlus aracılığıyla inceleyebilirsiniz.

Salon Tipi Klima Fiyatları

Salon tipi klima fiyatları modeline, fonksiyonlarına, enerji sınıfına, tasarımına göre farklılık gösterir. Bütçenize uygun seçim yapmak için ayaklı klima fiyatlarını FujiPlus’ta inceleyebilirsiniz. Fiyat performans ekseninde yüksek performanslı ve bütçenize uygun ürünlerden dilediğinizi satın alabilirsiniz. Enerji tasarrufu açısından yüksek verimlilik sağlayan modelleri de seçebilirsiniz. Siz de FujiPlus’la ihtiyacınıza uygun, yüksek performans sağlayan salon kliması modeline kolayca karar verebilirsiniz.