HABER: NURETTİN ALDEMİR

Eskişehir'de yaşayan Iraklı kadın Sally Al-Abbood'un öldürülmesi ile ilgili dava Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. Duruşma öncesi Eskişehir Demokratik Kadın Platformu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adliye önünde basın açıklaması yaptı.

MÜDAHİLLİK TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu ve Kadın Cinayetlerini  Durduracağız Platformu temsilcileri müdahillik talebinde bulundu. Savcı doğrudan etkilenen taraf olmadıkları için talebin kabul edilmemesini istedi. Mahkeme heyeti oybirliği ile savcının talebine uydu. Müdahillik taleplerini reddetti.

Sally'yi öldürdüğü iddia edilen Amjed Mohamed Mohsin mahkeme başkanının soruları eşliğinde ifade ediyor. Arapça ifadeleri tercüme ediliyor.

Sally 2

Sally

"EVE GİRİŞ GÖRÜNTÜLERİ VAR, ÇIKIŞ GÖRÜNTÜLERİ YOK"

Mahkeme başkanı sanık Amjed Mohamed Mohsin'e "Sally Al-Abbood'un senin eve giriş görüntüleri var, çıkış görüntüleri yok, ne diyorsun" diye sordu. Sanık "Kameralar uzak kalıyor farkedilmemiş olabilir" dedi.

Hakim, sanığa "Gece geç saatlere kadar konteynırların etrafında görülüyorsun, niye?" diye sordu. Sanık, "Köpek, kedi maması bırakıyorum" yanıtı verdi. Hakim "Konteynırların içine mi bırakıyorsun?" dedi. Sanık "Yanına" dedi. Hakim, "Konteynırlara poşet bıraktığın görünüyor, sonra da konteynırlardan poşet toplamışsın" diye sordu. Sanık, "Ben kontrynırlardan atılmış ekmekler günah diye topladım" yanıtı verdi.

Tanıklar,  ifadelerinde sanığın evi bölgesinden kadın çığlıkları duyduklarını ifade etmişler: Hakim sorunca sanık "Ben duymadım" cevabı verdi.

Sanık "Ben polise ifade verdikten sonra evindeyken iki kişi evime geldi, başıma silah dayayıp para istediler, mafya olmasından şüphelendim" dedi.

Bir tanık ifadesine göre sanık, İstanbul Aksaray'da bir kişiye 2300 dolar karşılığı TL vermiş. Bu tanık ifadesini sanık reddetti.

Sanık "Bulgaristan Sofya'ya ameliyat olmak için gidecektim. Bir kişi ile görüştüm, yasal yolla gidecektim" dedi. Hakim, "Bir hastane veya doktorla görüştün mü?" dedi, sanık "Hayır" yanıtı verdi.

Tanık ifadesine göre ucuzluk pazarından 15 ceset torbası aldığı söylendi, sanık "Almadım" dedi.

"Sanığın yatak odasındaki halıdaki kan lekesi Sally ve ailesi ile uyumlu çıkmış" bilgisine, sanık "Bir yeri kanamışmıydı bilmiyorum" yanıtı verdi.

Hakim evdeki el aletlerinde de kana uyumlu belirtiler olduğunu söyledi. Sanık "Bilmiyorum" dedi.

Avukat soruları sonrası duruşmaya 13.30'a kadar ara verildi.