JES’e karşı mücadele verirken jandarmanın müdahalesine maruz kalan Salihli köylüleri hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün görülecek. Adliyeye “Valilik kararı var” denilerek sanıklar ve avukatlar hariç kimse alınmıyor.

Yaşam alanlarını JES şirketinden korumak isterken jandarmanın müdahalesi sonrası yaralanıp gözaltına alınan Salihli Hacıbektaşlı Mahallesi halkına üstüne bir de dava açılmıştı. Biri çocuk yaşta toplam 33 mahalleli ve avukatları hakkında "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtira rağmen dağılmama ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlamalarıyla açılan davanın ilk duruşması bugün Salihli Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

SOKAKTA POLİS ABLUKASI

Köylüler direnişlerine sahip çıkan herkesi, davalarına da sahip çıkmaya çağırmıştı.  Adalet nöbeti avukatları HDP Milletvekili Oya Ersoy ve Halkevleri bu çağrıya sessiz kalmadı. İstanbuldan dayanışma için yola çıkan adalet nöbeti avukatları Salihli'de adliye önünde. Adliyeye çıkan sokak polis ablukası altında. Adliyeye “Valilik kararı var” denilerek sanıklar ve avukatlar hariç kimse alınmıyor.

DOKUZ8HABER MUHABİRİ DURUŞMA SALONUNDAN ÇIKARILDI

Salihli 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dava basına kapalı olmamasına rağmen dokuz8Haber muhabiri Fatoş Erdoğan, pandemi gerekçesiyle duruşma salonundan çıkarıldı.

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşma 12 Şubat 2021 tarihine ertelendi. Av. Seçil Ege Değerli mahkeme sonrası açıklamada bulundu.