Pandemi döneminde evine ekmek götüremez hale gelen eğlence sektörü işletmecileri ve çalışanlarının sorunlarını dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın görmezden gelip çözüm üretmediği sorunları Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi.

Pandemi döneminde evine ekmek götüremez hale gelen eğlence sektörü işletmecileri ve çalışanlarının sorunlarını dinleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın görmezden gelip çözüm üretmediği sorunları Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi. Akdeniz Çukurova Eğlence Yerleri Derneği (AÇEYDER) Başkanı Feridun Özkan ve üyeleriyle buluşan Burhanettin Bulut, çözüm konusunda seslerini yükselterek mağduriyetin sona ermesi için mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.

DERTLERİNİ ANLATTILAR

Salgın sürecinde mağdur olan, destek verilmediği için sorunları dağ gibi büyüyen Akdeniz Çukurova Eğlence Yerleri Derneği (AÇEYDER) üyeleri, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'u ağırlayıp sorunlarını anlattı ve çözüm önerileriyle birlikte taleplerini aktardı. Buluşmada dertlerini dile getiren eğlence sektörü çalışanları, "Biz bu memlekette 40 yıl vergi verdik, 40 gün bize bakamadılar. Artık nefes dahi alamıyoruz. Birileri sesimizi duysun artık, çözüm bulunsun" dedi.

"SESİMİZ ARTIK DUYULSUN"

Misafir ettikleri CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut'a teşekkür eden AÇEYDER Başkanı Feridun Özkan ise, yaklaşık 11 aydır evlerine ekmek bile götüremez hale geldiklerini söyledi. Gerekli tedbirlerin alınarak işletmelerin açılmasını talep eden Özkan, "Bizler emekçi insanlarız. Çalışmazsak, işletmelerimiz açılmazsa evimize ekmek götüremiyoruz. Bugüne kadar salgın sürecinde yeterli desteği göremedik. Hala ne yazık ki eğlence sektörü mağdurları olarak görmezden geliniyoruz. İktidarın, yetkililerin sesimizi duymasını ve çözüm üretmesini istiyoruz" diye konuştu.

"MECLİS'E TAŞIYACAĞIZ"

Kaderleriyle baş başa bırakılan eğlence sektörü işletmecileri ve çalışanların her zaman yanında durduklarını ifade eden CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut ise, bu süreçte esnafın çaresizliğe itildiğini, iktidarın yüz binlerce esnafa sahip çıkıp destek veremediğini söyledi. Bu durumun asla kabul edilemez olduğunu, vicdanları kanatan bu sorunlara çözüm bulunması gerektiğini bildiren Burhanettin Bulut, "Pandemiden dolayı aylardır evine ekmek götüremeyen eğlence mekanı sahipleri, çalışanları ve müzisyenlerimiz iktidardan artık somut ve etkin adım atmasını bekliyor. 'Bize hiçbir destek verilmedi. Dayanacak gücümüz kalmadı. Salgından değil açlıktan öleceğiz' diyen yurttaşlarımıza çare bulunsun. Biz bu sorunların tamamını ayrıca Meclis gündemine taşıyacağız. Çare bulunması için mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.