Samsun’da yaptığı haber nedeniyle saldırıya uğrayan gazeteci İbrahim Akkuş, dokuz8GÜNDEM Karadeniz Programı’nda Mehmet Yazıcı'nın konuğu oldu. Akkuş, belediye binasında 3 kişinin kendisine saldırdığını ve uzun bir süre kimsenin müdahale etmediğini söyledi.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yapımı tamamlanan devlet hastanesinin eksiklerini gün yüzüne çıkaran Yeniçağ Gazetesi muhabiri İbrahim Akkuş, hastane inşaatının yüklenici firmasının çalışanları tarafından 21 Mayıs tarihinde darp edilmişti. Gazeteci Akkuş kendisine yönelik saldırıyı #dokuz8GÜNDEM Karadeniz Programı’nda Mehmet Yazıcı'ya anlattı. Akkuş, belediye binasında 3 kişinin kendisine saldırdığını ve uzun bir süre kimsenin müdahale etmediğini belirtti.

“KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI SALDIRIYI KINAMADI”

Akkuş, maruz kaldığı saldırıya ilişkin, “Emniyet'ten bütün görüntüleri istedim. Bana komplo kurulmuş mu bunu öğrenmek istiyorum. Ne kaymakam ne de belediye başkanı saldırıyı kınamadı ve geçmiş olsun demedi” ifadelerini kullandı.

“SALDIRANLAR MUTLAKA CEZALANDIRILMALI”

Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ise bu saldırının ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: “Bu saldırının mutlaka ağır bir şekilde cezalandırılması gerekiyor. Cezalandırılmazsa başkaları için teşvik edici olur. Asla kabul edilemez.” https://www.youtube.com/watch?v=MXk1D8Bl3Xk