Şanlıurfa'da hasta yakınlarının saldırısına uğrayan doktor Şeyhmus Baraş, olayın ardından diplomasını yırtıp mesleği bıraktığını açıklamıştı. Baraş'ı darbeden 3 saldırgan davanın ikinci duruşmasında tahliye edildi.

Tahliye sonrası Sputnik'e sonuşan Dr. Baraş, Türkiye'yi terk etmeye karar verdiğini ve mesleğini Finlandiya'da yapacağını anlattı:

Baraş'ın anlatımlarından öne çıkanlar şöyle:

"Duruşma sürecinde karşı taraftan direk bire bir bizzat bana ulaşan değil ama dolaylı yoldan bana ve avukatıma ulaşan tehditler olduğu için SEGBİS sistemiyle uzaktan duruşmaya katıldım. Güvenliğimizin sağlanması açısından SEGBİS ile bağlandık çünkü 21 Temmuz’daki duruşmada tutukluluk hallerinin devamına kararı çıktıktan sonra duruşma çıkışında ölüm tehditleri aldık. Tekrar aynı riski almak istemedik.

Sağlıkta şiddet açısından bir umudum vardı. Sağlıkta şiddet uygulanacaksa bunu yapan cezasını çekecek diye düşünüyordum. 50 gün sonra tiyatro gibi sergilenmiş bir duruşma sonucu hemen serbest bırakılmaları o ümidi tekrar sümen altı etmiş. Ben artık yurt dışında hekimlik yapmayı düşünüyorum. Hekimlik yapmak istediğim ülke Finlandiya. Kararı vermek zor, gitmek kolay. Birçok Avrupa ülkesi Türk hekimlerinin ne kadar iyi standartlarda yetiştiğini biliyor o yüzden denklik istemiyor sadece dil sınavını geçmesini istiyor."

Darp edilince diplomasını yırtan doktor Şeyhmus Baraş: Bana 'Seni  öldürürüz, burada yaşatmayız' dediler

Dr. Baraş, mahkeme sonrasında ise şu paylaşımı yapmıştı:

"Ben bu diplomayı 2190 günde(6 yılda) dirsek çürüterek kazandım. Benim bu diplomayı yırtmama sebep olanlar ise 50 gün ceza çekti. Acaba benim bu diplomayı yırtmama beni darp edenler mi sebep oldu yoksa mevcut sistem mi? Emeğim haram zıkkım olsun."