Burdur, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi sabah saatlerinden silahlı saldırıya uğradı. Olay sonrası hastaneye kaldırılan Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ameliyata alındı.

CHP Burdur Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Göker, sosyal medyada açıklamada bulunarak “Yeşilova belediye Başkanımız ve eşi bu sabah kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kurşunlandı” ifadelerini kullandı. Mümtaz Şenel’in sağ ve sol ayaklarına 5 el ateş eden şüpheliler, eşi Fatma Şenel'i de ayağından vurduktan sonra kaçtı. Yerel gazeteci Serkan Şimşek ise sosyal medyada “Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve eşi bu sabah saat 04.35 sularında evinde kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğradı…” bilgisini paylaştı. Şenel, Salda Gölü'nün tahrip edilmesini önlemeye çalışıyor, verdiği mücadele ile tanınıyordu.

MÜMTAZ ŞENEL AMELİYATA ALINDI

“Türkiye’nin Maldivleri” olarak bilinen Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nün beyaz kumsalına geçen hafta iş makinelerinin girmesi büyük tepki çekmişti. Kıyı şeridindeki kumların kamyonlarla başka bir yere taşındığı görüntüleri sosyal medyada yayılınca TOKİ soruşturma başlatıldığını duyurmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da alana kamera sistemlerinin takılacağını açıklamıştı.

“15 GÜN ÖNCE DUYUMU ALDIM”

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Salda Gölü'nün tahrip edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, belediye ekiplerinin göl etrafında sık sık dolaştığını dile getirmişti. Şenel, yaşanan kum skandalıyla ilgili duyumu 15 gün önce aldığını söylemişti. Şenel, “Beyaz kumların olduğu yerden o beyaz kumları alıp kum olmayan yerlere yol yapmaya çalışıyorlar. Kumları taşıdığı yere bu yapacakları Millet Bahçesi’nin binalarını oturtacaklarmış. Bu dediğimiz yere de yürüyüş yolu yapacaklarmış. İş makineleriyle henüz düzeltme fırsatları olmadı, biz olaya müdahale edince zaten durdu” şeklinde konuşmuştu.

SALDA GÖLÜ NASIL TALAN EDİLDİ?

Beyaz kumların çok az gözlemlendiği Millet Bahçesi projesinin alanına, proje alanı olmayan Beyaz Adalar mevkiinden alınan beyaz kumlar taşınmış, bu sırada da korumalı bölgede hafriyat kamyonları ve iş makinaları büyük tahribat yaratmıştı İhale şirketinin rantına kurban giden Salda Gölü’nü kurtarmak için halk, özellikle sosyal medyada şirkete büyük tepki göstermişti. Bunun sonucunda ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Salda Gölü’nde devam eden inşaat çalışmalarının durduğunu ve alana makineli araçların girmesi dolayısıyla firmaya ceza verildiğini açıklamıştı.

GERİDE ÇUKURLAR VE LASTİK İZLERİ KALDI

Burdur’daki Salda Gölü’nde yüklenici firmaya ait iş makinesi ve kamyonların beyaz kuma zarar vermesinin ardından geriye iş makinelerinin kazdığı derin çukur ve lastik izleri kaldı.