Dünyanın en sıcak çöllerinden bir tanesi olan Sahra Çölü, son 42 yılda dördüncü kez kar yağışı aldı.

Dünyanın en sıcak çöllerinden bir tanesi olan Sahra Çölü, son 42 yılda dördüncü kez kar yağışı aldı. Kar yağışı Cezayir'in kuzeybatısında kalan ve yüksek rakıma sahip kısımda görüldü.

NASA AÇIKLAMA YAPTI

Cezayir'in kuzeybatısında kalan kısma yağan kar, kum tepelerinde ilginç şekiller oluşturdu. Bu çöle daha önce 1979,  2016 ve 2018 yıllarında da kar yağışı düşmüştü. Bu sefer yağan karın farkı ise diğer yağışlar kadar yüksek kalınlıklara ulaşmamış olması. NASA'dan yapılan açıklamaya göre çölün Atlas Dağları gibi yüksek rakıma sahip yerlerine kar yağışının düşmesi nispeten daha olası. 2018 yılında yağan karın uzaydan bile görülebilir olduğunu belirten NASA, Atlas Dağları'nın Fas tarafına bakan kısımlarına 2012 ve 2015'te de kar yağdığını belirtti.

YAĞIŞTAN BİR ÖNCEKİ GECE BÖLGENİN SICAKLIĞI -3 DERECEYE KADAR DÜŞÜYOR

Kar yağışının yaşandığı Ain Sefra, deniz seviyesine göre 1000 metre yüksekliğe sahip ve Atlas Dağları'yla çevrili. Yağıştan bir önceki gece bu bölgenin sıcaklığı -3 dereceye kadar düşüyor. Kar yağışı için gereken soğuk hava ve nem, Ain Sefra'da az da olsa bulunuyor. Tabii bu da bu bölgede çok nadir de olsa kar yağışı düşmesini sağlıyor.