AB, BM ve Smurfs (Şirinler) iş birliğiyle tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de bugün başlatılan "#EUBeachCleanup Sahil Temizleme Kampanyası" kapsamında 9 Kasım'a kadar bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. 

AB Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri aracılığıyla Çanakkale, İstanbul, Van, Samsun, Trabzon ve Şanlıurfa’da denizlerdeki kirliliğe dikkat çekmek amacıyla sahil temizleme aktiviteleri hayata geçirilecek. 

'DİJİTAL OKYANUS TÜNELİ' KURULDU

Kampanya kapsamında ilk olarak Çanakkale’de 23 metre uzunluğunda, denizlerdeki kirlenmeye dikkat çeken "Dijital Okyanus Tüneli" kuruldu. AB Türkiye Delegasyonu ve Çanakkale Belediyesi iş birliğiyle kurulan tünelde, deniz ekosistemi birebir tasvir edildi. Çanakkalelilerin 22 Ekim'e kadar ücretsiz ziyaret edebileceği tünelin sonunda deniz kirliliğine şahit olunacak. 

AB'DEN ÜST DÜZEY KATILIM

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çanakkale’de Dijital Okyanus Tüneli’ni bugün ziyaret edecek. Oyuncu Tuba Ünsal da Büyükelçi Meyer-Landrut ile sahil temizleme etkinliklerine katılacak. Etkinliklerine iyi niyet elçisi olarak katılacak Ünsal, deniz çöpü ile mücadelede farkındalık çalışmalarına katkı verecek.