AHİN ASLAN/BOLU

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Giderlerse, gitsinler" dediği hekimler ve sağlık emekçileri, ülke genelinde 2 gün sürecek olan iş bırakma eylemi için bir araya geldi. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi başhekimliği önünde saat 13.00’te bir araya gelen SES Bolu Şubesi,TTB Bolu-Düzce Tabip Odası ve Hekimler Birliği Sendikası Bolu Şubesi üyeleri, basın açıklaması gerçekleştirdi.

HEKİMLER BİRLİĞİ SENDİKASI BASIN AÇIKLAMASINI TERK ETTİ

Acil sağlık hizmetleri dışındaki hizmetlerin büyük çoğunluğunun verilmediği eyleme sağlık emekçilerinin katılımı oldukça yoğun oldu. Bolu-Düzce Tabip Odası’nın açıklamasının ardından söz alan Hekimler Birliği Bolu Temsilcisi Ali Özgür Kordon, açıklamasını tamamladıktan sonra SES’in açıklamasını beklemeden alanı terk etti.

Bolu-Düzce Tabip Odası Yönetim Kurulu adına açıklamayı okuyan Serpil Yıldız, sağlıkçıları mutsuz ve hastaları mağdur eden; sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren sağlık anlayışının iflas ettiğini söyledi.

“SAĞLIKLI BİR GELECEK ELLERİMİZDE”

“Bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getiren bu çalışma koşullarının sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz” diyen Yıldız, “Yaşama adanmış bir mesleğin onurlu mensupları olarak, hakkımızın gasp edilmesine, kötü çalışma koşullarına, sefalet ücretlerine karşı 'Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde, Emek Bizim Söz Bizim' diyerek mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu haklı ve onurlu mücadelemizde; bütün hastalarımızın, toplumun desteğini bekliyor; sağlığımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

“SARSILDIK AMA ŞAŞIRMADIK”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “gidiyorsa gitsinler” sözlerini anımsatan SES Bolu Şube Eş Başkanı Serdar Koçyiğit ise, “Cumhurbaşkanı tarafından hekimlerin emeğini, niteliğini, değerini ve kamusal sağlık hizmetlerini hiçe sayan “gidiyorsa gitsinler” söylemiyle adeta sarsıldık ama şaşırmadık. İşte, sendikal hakları, insan hak ve hürriyetlerini yok sayan bu yönetim anlayışı tam da sorunlarımızın esas nedenidir ve Tıp Bayramı da bu nedenle de bayram olarak kutlanamamaktadır” diye konuştu.

SES’in açıklamasının ardından sağlıkçılar, “Sağlık haktır satılmaz” ve “Korkmuyoruz, susmuyoruz hiçbir yere gitmiyoruz” sloganları attıktan sonra dağıldı.