Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için yeni yıl mesajı yayınladı. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak mücadele dolu bir yılı daha geride bıraktık diyen Şükran İçöz “ 2023 yılında da üyelerinin gücüne dayanan, siyasi iktidarlara yaslanmayan haklar yasalardan önce gelir şiarıyla mücadele eden bir sendika olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Şükran İçöz “geride bıraktığımız 2022 sağlık ve sosyal hizmet emekçileri için mücadele dolu bir yıl oldu. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak geride bıraktığımız yılda hem salgınla mücadele ettik hem de haklarımızı alabilmek için büyük mücadeleler verdik. İş kolumuzdaki hak gasplarına karşı güçlü bir duruş sergiledik, ekonomik krizin getirdiği sorunların çözümü için mücadele ettik, özellikle promosyonların güncellenmesi için Haziran ayından beri başlattığımız ve sürdürdüğümüz kampanyalar sonuç alıcı oldu. Yürüttüğümüz mücadele sonucu başta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi olmak üzere bir çok yerde promosyon sözleşmeleri yenilendi.

Emekçiler arasında cinsiyet, cinsel yönelim, siyasi, etnik, dinsel, mezhepsel hiçbir ayrım, gözetmeksizin, grevli toplu sözleşmeli sendika hakkını mücadelemizi sürdürdük.

Her türlü güvencesiz çalıştırmanın son bulmasını ve tüm çalışanların iş güvenceli
çalışması,  aynı işi, mesleği yapanların farklı statülere bölünmemesi, eşit işe eşit ücret verilmesi, tüm çalışanların temel ücretinin insanca yaşayacak düzeyde olmasını, iş barışını bozan, rekabeti körükleyen uygulamalardan vazgeçilmesi, 1. Basamakta uygulanmak  istenen ceza yönetmeliğinin iptal edilmesi, tüm kamu kurumlarında 7/24 kamusal ücretsiz kreşler açılması için kampanyalar düzenledik.

Sağlıkta şiddete karşı güçlü bir duruş sergiledik. Buradan bir kere daha şiddet sonucu hayatını kaybeden sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini saygıyla anıyorum.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini yeni yılını kutluyor; 2023 yılında da Üyelerinin gücüne dayanan, siyasi iktidarlara yaslanmayan haklar yasalardan önce gelir diyerek, meşru gördüğü hakları için mücadele eden iş kolumuzun tek sendikası SES’te örgütlenmeye, birleşik mücadeleyi büyütmeye çağırıyorum” dedi