KESK İstanbul Şubeler Platformu, sağlık emekçilerinin pandemi döneminde yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için bu kez de Zeytinburnu'nda nöbet tuttu.

Pandemide zor şartlar altında en ön safta mücadele eden sağlıkçılar isyan etti: Haklarımızın gasp edilmemesi gerekiyor, mağdur edilmememiz ve ekonomik durumlarımızın iyileştirilmesi gerekiyor.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, pandemi döneminde yaşadıkları zorluklara ilişkin her gün sabah 08.30’ dan 09.00'a kadar ''Kendim için nöbetteyim" şiarıyla başlattıkları nöbeti Zeytinburnu’nda bulunan Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nde gerçekleştirdi. Birçok sağlık emekçisinin katıldığı nöbette, “Geçinemiyoruz 10 yıldır yaptığınız yüzde 3 zamlarla yoksulluk sınırına mahkûm olduk. Taleplerimiz için nöbetteyiz” pankartının açılırken,  “Kuru ekmek zammını kabul etmiyoruz”, “Herkese kadrolu, güvenceli istihdam” ve “3 bin 600 şimdi değilse ne zaman” dövizleri taşındı.

HAYATA TUTUNMAK MÜMKÜN DEĞİL

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Mike, iktidarın sağlık emekçilerinin taleplerine kulak vermediğini dile getirirken, pandemide yaşamını yitiren sağlık emekçilerini hatırlattı. Yaşamak ve yaşatmak için taleplerinin karşılanması gerektiğini ifade eden Mike, “Haklarımızın gasp edilmemesi gerekiyor, mağdur edilmememiz ve ekonomik durumlarımızın iyileştirilmesi gerekiyor. Sağlık emekçilerinin yüzde 3’lük bir zam ile hayata tutunmaları mümkün değil. Yoksulluk sınırının altında bir yaşarken mesleğimizi yapmamız da mümkün değildir” dedi.
Mike, örgütlü mücadeleye dikkat çekerek, emekçileri olarak haklarını alana dek seslerini yükselteceklerini söyledi.