Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi ve bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarında yıllık izinlerin iptal edilmesi başta olmak üzere, ek ödeme adaletsizliği ve diğer hak kayıplarına dikkat çekmek için basın açıklaması yaptı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi önünde toplanan SES üyeleri, alkış ve ıslıklarla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi yönetimini ve Sağlık Bakanlığını protesto etti. 

"AYRIMA SON VERİLMELİ"

SES Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, normalleşme politikalarıyla birlikte artan vakaların sorumlusunun sağlık emekçileriymiş gibi yıllık izinlerin iptal edildiğini belirterek, "Covid-19 pandemisinde yaşanan vaka artışlarının sorumlusu sağlık emekçileri değildir. Pandeminin başından beri uygulanan yanlış politikaların bedeli biz sağlık emekçilerine ödetemezsiniz." dedi. İçöz, iptal edilen yıllık izin haklarının tekrar açılmasını, sağlık emekçileri arasındaki ayrıma son verilmesini istedi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN TALEPLERİ

İçöz, sağlık emekçilerinin taleplerini şöyle sıraladı: "Ödeme adaletsizliği giderilmelidir. Üniversite hastanesinde çalışan işçilerin yenilenmeyen sözleşmeleri derhal yenilenmelidir. Emekliliğe yansıyan tek kalemde temel ücret esas alınmalı, temel ücret ve emekli aylığı artırılmalı, her türlü ek ödeme emekliliğe yansıtılmalı,  en düşük temel ücret yoksulluk sınırı üzerinde olmalı, her türlü performansa dayalı ödeme sistemi kaldırılmalıdır. Yetersiz sağlık personeli açığı, sağlık emekçileri daha fazla çalıştırılarak değil, kadrolu ve güvenceli şekilde sağlık personeli istihdam ederek çözülmelidir.  Engelli personelin çalışma saatleri engel durumuna göre düzenlenmeli, hastanelerin fiziki şartları düzeltilmelidir. Covid-19 Meslek hastalığı olarak kabul edilmelidir."