İstanbul Tabip Odası, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren üyeleri Dr. Salih Kanlı’yı ve bugüne dek hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını andı. Yetersiz önlemlere dikkat çekilerek, "Onlar başarı hikayesi anlatadursun, biz ölüyoruz" açıklaması yapıldı.

İstanbul Tabip Odası (İTO), koronavirüs (Covid-19) salgınına yakalanan ve 10 günlük tedavi sürecinin ardından 17 Ekim’de yaşamını yitiren Dr. Salih Kanlı’yı andı. İTO binası önünde gerçekleştirilen anmaya, İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı katıldı. Hekimler, üzerinde Dr. Kanlı’nın resminin bulunduğu “Onlar başarı hikâyesi anlata dursun biz ölüyoruz” pankartı açtı.

"ACIMIZ VE ÖFKEMİZ BÜYÜK"

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, anmada şu konuşmayı yaptı. "Koronavirüs pandemisinde sağlık çalışanlarını kaybetmeye devam ediyoruz. Koronavirüs salgını iyi yönetilemiyor. Bunun faturasını toplumla beraber en çok sağlıkçılar ödüyor. Bugüne kadar 52'si hekim olmak üzere 120'ye yakın sağlık çalışanı bu salgında hayatını kaybetti. En son kaybımız Büyükçekmece'de işyeri hekimi olarak çalışan meslektaşımız ve üyemiz Dr. Salih Kanlı idi. Dr. Salih Kanlı 1977 Dicle Tıp Fakültesi mezunu idi. Uzun yıllar Büyükçekmece Sağlık Grubu Başkanı olarak görev yaptı. Emekli olmasına rağmen işyeri hekimliği görevini sürdürmekteydi. Yakalandığı Covid-19 hastalığında yoğun bakımda iken kaybettik. Acımız büyüktür. Öfkemiz büyüktür."

"TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS SAĞLIKÇI KIYIMINA DÖNDÜ"

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Osman Öztürk ise, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'de koronavirüs süreci bütün hızıyla devam ediyor. 120 sağlık emekçisi hayatını kaybetti. Gerçekten Türkiye'de koronavirüs sağlıkçı kıyımına döndü. Hatalı, yanlış politikalar, AKP saray iktidarının yanlış uygulamaları hepimizin hayatına mal oluyor. Arkadaşlarımız hastalanıyor, meslektaşımız ölüyor. Onlar başarı hikayesi anlatıyorlar. Her akşam çıkıp rakamlar veriyorlar. Artık verdikleri rakamlara kimse inanmıyor. Bütün o rakamları koca bir yalan. Koca yalan. Biz gerçeği biliyoruz. Bu süreçte meslektaşlarımızı, sağlık çalışanlarımızı ve halkımızı korumak için TTB ve İstanbul Tabip Odası olarak mücadele ediyoruz. Bu mücadeleye devam edeceğiz." Konuşmaların ardından bugüne dek pandemi sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına saygı duruşu gerçekleştirildi.