Haber Merkezi

Sağlık çalışanları, ücret yetersizliği ve sağlıkta şiddet sorunlarına dikkat çekmek için yurt genelinde 'G(ö)REV'e çıktı.

ANTALYA

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Antalya Tabip Odası (İTO); sağlık emekçilerinin özlük ve ekonomik haklarının düzeltilmesini içeren yasanın halen TBMM’ne getirilmemesini protesto için “Oyalama değil hakkımızı istiyoruz, emeğinize geleceğimize sahip çıkıyoruz” diyerek bir günlük grev için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi H Blok önünde toplandı.

Muayene için hastanede bekleyen yurttaşlar da alkışlarla sağlık emekçilerine destek verdi. Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr Nursel Şahin, "Hakkımızı aramak için G(Ö)REV'deyiz" diye konuştu.

Asistan Hekimler adına konuşan asistan hekim Ezgi Akgül, "Asistan hekimler ağır iş yükü ve mobbing altında çalışmaktadır" dedi.

SES Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, "Haklarımız karşılanmazsa, süresiz grev yapacağız. Bu bir günlük yaptığımız son uyarı grevidir" diyerek, adım atılması çağrısında bulundu.

İSTANBUL

İstanbul Tıp Fakültesi (Çapa) Temel Bilimler binası önünde toplanan sağlık çalışanları iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. 

Hastane önüne yürüyüş düzenleyen İstanbul Tabip Odası (İTO), İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Şubeleri, Genel Sağlık İş İstanbul Şubesi, Birinci Basamak Birlik Dayanışma Sendikası İstanbul Şubesi ve Dev Sağlık İş üyeleri ortak basın açıklaması yaptı.

HDP Milletvekilleri Oya Ersoy, Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu, SOL Parti PM Üyesi Alper Taş, TİP Milletvekili Sera Kadıgil, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve CHP Milletvekili Ali Şeker de sağlık çalışanlarının grevine destek verdi.

Okmeydanı Ağız ve Diş Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanları da, iş bıraktı. Taleplerini yineleyen sağlık çalışanları, hastane bahçesinde halay çekti.

Basın açıklaması SES İşyeri Temsilcisi Tülin Çelik okudu.

ÇANAKKALE

Çanakkale Tabip Odası, SES Çanakkale Şubesi ve Çanakkale Dişhekimleri Odası, özlük hakları için greve çıkan sağlık çalışanları adına ortak açıklama yaptı. Açıklamada, "Hakkımız olanı alana kadar mücadeleye devam" denildi.