Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci, imzası olan bir makalede Türkiye'deki koronavirüs hastalarının Şubat ayında hastaneye yatmaya başladıkları ifadesinin sehven yazıldığını belirtti.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci, yazarları arasında olduğu bir makalede, Türkiye'de koronavirüs (Covid-19) vakalarının Şubat ayında hastaneye yatmaya başladığının yazılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

"MART-NİSAN YERİNE ŞUBAT-MART OLARAK YAZILMIŞTIR"

Twitter hesabından açıklama yapan Birinci, “Mart-Nisan” ayları yerine “Şubat-Mart” ifadesinin sehven yazıldığını belirterek, şöyle devam etti: “Yazarları arasında yer aldığım makalede, sorumlu birinci yazar tarafından vakaların, hastaneye yatış tarihleri sehven 'Mart-Nisan' ayları yerine 'Şubat-Mart' olarak yazılmıştır. Yine vaka lokasyonu olarak İstanbul ve Mersin yerine sadece Tarsus ifadesinin geçtiği tespit edilmiştir. İlgili yayınla alakalı dergi yayın kurulu ve editörüne sorumlu birinci yazar tarafından düzeltme metni ve kanıt dökümanı gönderilmiştir.” Konunun “siyasi zemine çekilmesinin üzücü” olduğunu belirten Birinci, “Ülkemizin başarıyla sürdürdüğü ve dünyaya örnek olduğu Covid-19 mücadelesi sürecinde, tamamen insan odağında yürüttüğümüz çalışmaların, basit bir yazım hatası nedeniyle siyasi zemine çekilmeye çalışılması son derece üzücüdür” ifadelerini kullandı.