Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınının Türkiye'de görüldüğü günden bu yana birçoğu salgınla ve sağlıkçıların durumuna ilişkin olan toplam 1094 soru önergesini yanıtsız bıraktı.

Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde, muhalefetin ve sağlık meslek örgütlerinin “Verileri gizlediği ve halka yalan söylediğini” ifade ederek eleştirdiği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sadece 9 ayda binin üzerinde soru önergesini yanıtlamadı. TBMM kayıtlarına göre, Türkiye'de 11 Mart'ta ilk vakanın tespit edilmesinin ardından geçen süreçte, Sağlık Bakanı Koca'ya verilen soru önergelerinin 1094'ü yanıtsız bırakıldı. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Bakan Koca, 67 soru önergesini ise yasal süre geçtikten sonra yanıtladı.

"ERDOĞAN, 'CİDDİYE ALMAYIN' DİYOR"

CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal ise, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:" “Bu durum sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya özgü bir durum değil. Soru önergelerine yanıt vermemek suçtur ama bu iktidarın umurunda değil. Çok can alıcı soru önergeleri verdik ama hiç ciddiye alınmadı. 27. Yasama Dönemi’nde yani son iki buçuk yılda 100 binin üzerinde yazılı soru önergesi verildi ama bunun sadece 6-7 bini yanıtlandı. Sağlık Bakanı Koca’nın yanıt verdiği bazı soru önergelerinde de ‘Şu bakanlığa sorun’ deniyor ama bu cevapla da soru önergesine yanıt vermiş sayılıyor. Halbuki bu bizim sorduğumuz sorunun yanıtı değil. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Parlamentoyu ve milletvekillerini ciddiye almayın diyor. Bakanlar da böyle hareket ediyor.”