Türkiye, Danimarka, İtalya, Slovenya ve Portekiz’in paydaş olduğu ve yaklaşık 2 yıl süren proje kapsamında sanayi tesislerinde çıkan ve önemli derecede can ve mal kaybına yol açan yangınlara ve bunları önleme yöntemlerine dikkat çekildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Safranbolu Belediye başkanı Elif Köse, “Böylesi önemli bir çalışmayı gerçekleştiren, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Malumunuz Belediye İtfaiye birimimiz oldukça tecrübeli. Bu proje ile birlikte tecrübelerine önemli bilgileri de eklediler ”dedi.

Projenin amacının sanayi tesislerinde çıkan ve önemli derecede can ve mal kaybına yol açan sanayi yangınlarına dikkat çekmek olduğunu kaydeden Başkan Köse, şöyle devam etti:

“Sanayi yangınları nitelikleri itibarıyla teknolojik bir afete dönüşebilecek olaylardır. Sanayi kuruluşlarının yer seçiminde yapılacak yanlışlar sonucu katlanması zor sonuçlarla karşılaşabiliriz. Ayrıca bu tesislerde var olan risklerin değerlendirilmesi ve gerekli tedbirlerin titizlikle alınması için tehdidin yönetim kademelerince ciddiye alınması gerekmektedir. Konu ile ilgili eksiklikler yine bu proje ile bir kez daha gündeme gelerek gerekli tedbirlerin alınması da sağlanacak.”

Proje kapsamında basılan kitap da ilçede bulunan sanayi kuruluşlarına dağıtılıyor.