Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder ile birlikte İzmir’de katıldığı toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “İlçemizde turizmin canlanması için yoğun çaba harcıyoruz. Safranbolu’yu turizmde hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği  (TÜRSAB) İzmir Bölge Temsil Kurulu Başkanı Kıvanç Meriç ve turizm acenteleri temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Köse ve Urgancıoğlu, Safranbolu’nun turizmdeki önemini anlattı. Toplantıda Safranbolu Belediyesi, Turizm İşletmecileri Derneği ile  kente gelecek olan yerli ve yabancı misafirleri otel ve konaklarda ağırlamaya hazır olduklarını belirtti. 

Konaklama gün sayısını da artırmayı planladıklarını kaydeden Köse, “İzmir’de oldukça verimli geçen bir toplantı yaptık. Amacımız konaklama gün sayısını arttırmak. Acenteler bize özellikle trenli rotadan yani Yenice’den Safranbolu’ya yapılacak olan geziden etkilendiklerini söylediler. Yapılacak olan info ile de bu projeyi teyit etmiş olacağız” dedi.

“HEDEF KİTLE TURİZMİ OLMAMALI”

Safranbolu gibi kültür turizminin yapıldığı kentlerde turist sayısının çok öneminin olmadığını dile getiren Köse, ’’Sayılar önemi olmamalı. Hedefte kitle turizmi olmamalı. Kültür turizminde öne çıkan şeyin yoğunlukla bireysel ziyaretçilerimiz olduğunu düşünüyorum. Yığınların bu tür tarihi özellikleri olan kentlere zarar verdiğini düşünüyorum. O yüzden konaklama gün sayısını artırarak hem Safranbolu’nun kıymetini bilecek, değerini bilecek hem de kültür turizmine yatkın turist kitlesinin gelmesini sağlamak hedefimiz. Safranbolu’yu turizmde hak ettiği yere taşıyacağız” diye konuştu.